ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που κρατούνταν όμηρος από το Μάρτιο

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που κρατούνταν όμηρος από το Μάρτιο

Αίσιο τέλος για τον Κρητικό επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, που από τον Μάρτιο βρισκόταν όμηρος στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων.

Μετά από 6 μήνες αγωνίας, η οικογένεια του κρητικού επιχειρηματία μπορεί και πάλι να χαμογελά, αφού από τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/10) ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας;

Ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο κ. Λεμπιδάκης είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του Μανώλη στη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης (τα αδέλφια Μανώλης και Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέχουν το 26% και 24% αντιστοίχως της εταιρίας).

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης.

Το χρονικό της απαγωγής που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η απαγωγή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας έλαβε χώρα νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (30/03) και ενώ ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα.

Ο συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό του πολυτελούς αυτοκινήτου του επιχειρηματία, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, με ανοιχτές τις πόρτες στον επαρχιακό δρόμο και τρακαρισμένο. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο του συγκεκριμένου προσώπου και επικοινώνησε με την οικογένειά του, που δήλωσε άγνοια για το τι είχε συμβεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ η οικογένεια κάλεσε μια φορά στο κινητό του 54χρονου. Το τηλέφωνο ήταν ακόμη ανοιχτό εκείνη την ώρα, αλλά νέκρωσε από εκείνη τη στιγμή και έπειτα.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε να επέμβει για δύο αυτοκίνητα που καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Επρόκειτο για μία BMW και ένα αγροτικό, που κάηκαν, ωστόσο, ολοσχερώς.

Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να «κλείσουν» το όχημα του επιχειρηματία, ενώ στο δεύτερο, κατά πάσα πιθανότητα τον επιβίβασαν αρχικά, μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με τρίτο.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το χρονικό της απαγωγής

Σχετικές ειδήσεις