ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην απαγωγή Λεμπιδάκη: Τι τρέμουν οι δράστες και δεν ανοίγουν το στόμα τους

Ανατροπή στην απαγωγή Λεμπιδάκη: Τι τρέμουν οι δράστες και δεν ανοίγουν το στόμα τους

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες των επτά συλληφθέντων – για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη - που πέρασαν το πρωί του Σαββάτου (07/10) το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου και παρέμειναν έως αργά το βράδυ.

Για περισσότερες από 15 ώρες οι επτά συλληφθέντες απολογούνται στον ανακριτή Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretapost.gr, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η απολογία και του πέμπτου συλληφθέντα.

Ανάμεσα στους πρώτους που απολογήθηκαν ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων (οι εγκαταστάσεις της οποίας αποτελούσαν το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων), ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη φρουρού του 53χρονου επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο (ο οποίος εξαρχής αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση).

Στη συνέχεια απολογήθηκαν ο 23χρονος αγρότης από τα Σφακιά και ο 46χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο.

«Δεχόμαστε απειλές για τη ζωή μας»

Οι συλληφθέντες, όλο αυτό τον καιρό, κρατούν το στόμα τους κλειστό και δεν αποκαλύπτουν τους συνενόχους τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, οι συλληφθέντες τηρούν σιγή ιχθύος γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δέχονται απειλές για τις οικογένειές τους, αν τυχόν και αποκαλύψουν ονόματα.

APOLOGIES APAGOGEIS MOSAIKO1

Καταγγελία - σοκ: «Οι εγκέφαλοι της απαγωγής δεν έχουν συλληφθεί»

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Γιώργος Περάκης, δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων -του 23χρονου και του ιδιοκτήτη ξυλουργείου - δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και εξετέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο».

Με τη δήλωσή του που έγινε πριν απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, αφήνει να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες δεν αποτελούν το στενό πυρήνα που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή Λεμπιδάκη όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως μέχρι σήμερα.

Αποκάλυψη: Τρεις ομάδες εμπλέκονται στην απαγωγή

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Όπως αναφέρει το ekriti.gr οι ομάδες των δραστών που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση είναι τρεις.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχει στην κατοχή της και ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα που συμμετείχαν στην απαγωγή μέχρι και την απελευθέρωση του απαχθέντος, ξεπερνούν, ενδεχομένως και τα 20. Εντωμεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες και στην Αττική για τον εντοπισμό δραστών που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του «αριστερόχειρα» με τη βαριοπούλα, που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του επιχειρηματία.

Τα άτομα αυτά χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ομάδες, χωρίς όμως να αποκλείεται η πιθανότητα κάποιο ή κάποια, να μετείχαν σε όλη τη διάρκεια της υπόθεσης, δηλαδή και στις 186 μέρες της ομηρίας του απαχθέντος.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι στην πρώτη ομάδα των «σκληρών» που πραγματοποίησε την απαγωγή στις 30 Μαρτίου, μετείχαν 8-10 άτομα. Αυτή η ομάδα περιλάμβανε 4-5 άτομα που απήγαγαν τον επιχειρηματία, 2-4 άτομα που τράκαραν, με δύο αυτοκίνητα, το αυτοκίνητο του απαχθέντος (για να τον ακινητοποιήσουν και να τον "αρπάξουν" οι συνεργοί τους) και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και τα κατέστρεψαν για να μην αφήσουν ίχνη dna, 1 άτομο που τους ενημέρωσε από το αεροδρόμιο της Αθήνας για την ώρα που θα ταξίδευε προς Ηρακλείο ο απαχθέντας επιχειρηματίας και 1 άτομο που ήταν "τσιλιαδόρος" στο εργοστάσιο Πλαστικά Κρήτης και ενημέρωσε για την ώρα αναχώρησής του, από εκεί.

Η διάρκεια της διαδρομής (από το εργοστάσιο μέχρι το σημείο της απαγωγής) ήταν 7-10 λεπτά. Έτσι οι δράστες, που καιροφυλακτούσαν κοντά στην περιοχή των Καλεσσίων, είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να στήσουν την ενέδρα και να πραγματοποιήσουν την απαγωγή.

Η δεύτερη ομάδα των εμπλεκομένων εκτιμάται ότι «μπήκε στο κόλπο», όταν οι αρχικοί δράστες απέτυχαν να αποσπάσουν τα λύτρα των 100 ή και των 70 εκατομμυρίων ευρώ και επειδή φοβήθηκαν ότι λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας κράτησης του ομήρου ενδέχεται η αστυνομία να βρει τα ίχνη τους, «παρέδωσαν» τον απαχθέντα, σε άλλους. Χρονικά το γεγονός αυτό προσδιορίζεται μετά το μήνυμα προς την οικογένεια του απαχθέντος «χάσατε εσείς, χάσαμε κι εμείς». Η πρώτη ομάδα πιθανολογείται ότι κράτησε τον όμηρο σε 1-2 διαφορετικές κρυψώνες.

Η δεύτερη ομάδα από τη στιγμή που πήρε στα χέρια της τον όμηρο, ενδέχεται να του άλλαξε κρυψώνα. Στην αρχή επεδίωξε να κατεβάσει το ύψος των λύτρων στα 50 εκατομμύρια ευρώ και κατόπιν στα 30 εκατομμύρια. Όταν και πάλι η οικογένεια του απαχθέντος, τους έστειλε μήνυμα ότι αδυνατούσε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλο ποσόν, η δεύτερη αυτή ομάδα, βρήκε άλλους πρόθυμους να συνεχίσουν την απαγωγή. Εκτιμάται ότι η δεύτερη ομάδα αποχώρησε μετά την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στην περιοχή των Σφακίων αρχές Αυγούστου, δήθεν για έλεγχο παράτυπων μεταναστών.

Τα νέα άτομα που κρατούσαν τώρα τον όμηρο είναι η τρίτη ομάδα. Η ομάδα αυτή μετέφερε τον όμηρο στο τελευταίο κρησφύγετο, απ' όπου απελευθερώθηκε.

Κομβικό σημείο στις περαιτέρω έρευνες της αστυνομίας είναι να βρεθούν όλα τα κρησφύγετα στα οποία κρατούνταν ο επιχειρηματίας. Η αστυνομία γνωρίζει και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της απαγωγής, αλλά, δεν μπορεί να ταυτοποιήσει την συμμετοχή τους.

Σχετικές ειδήσεις