ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωποι ξανά με τη Δικαιοσύνη οι κληρονόμοι Νάστου

Αντιμέτωποι ξανά με τη Δικαιοσύνη οι κληρονόμοι Νάστου
Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση «καταπάτησης» δημόσιας έκτασης 12.000 στρεμμάτων...

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση «καταπάτησης» δημόσιας έκτασης 12.000 στρεμμάτων στην περιοχή των Δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Χατζίκος ζήτησε την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για δέκα άτομα, που φέρονται ως κληρονόμοι της οικογένειας Νάστου και είχαν κατηγορηθεί για απάτη στο δικαστήριο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η οικογένεια Νάστου στην περιοχή των τριών δήμων είχε αρχικά στην ιδιοκτησία της έκταση περίπου χιλίων στρεμμάτων, ενώ στη συνέχεια η έκταση αυξήθηκε στα 12.000 στρέμματα.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν με διάφορες δικαστικές αποφάσεις ακόμη και του Αρείου Πάγου, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι κληρονόμοι της οικογένειας Νάστου έχουν δικαιωθεί και εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της επίμαχης έκτασης των 12.000 στρεμμάτων.

Ωστόσο, ο κ. Χατζίκος έκρινε ότι το τελευταίο απαλλακτικό βούλευμα δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και γι’ αυτό ζήτησε την αναίρεσή του.

Πλέον, το λόγο έχει το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.