ΕΛΛΑΔΑ

Σπάραξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου»

Σπάραξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου»

Συγκλόνισαν τα λόγια της αδερφής του – Ράκος η σύζυγος και τα παιδιά του – Λιποθύμησε η μητέρα του – Θρήνος και οργή στο τελευταίο αντίο του γνωστού ποινικολόγου

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης στο Ελληνικό για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό σε όλους δικηγόρο.

Στον ιερό ναό, που γέμισε από στεφάνια, έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του πολιτικού και του νομικού κόσμου, ανάμεσα τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Το κλίμα μέσα στον ιερό ναό ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και ενδεικτικό ήταν ότι η ηλικιωμένη μητέρα του δολοφονημένου δικηγόρου δεν άντεξε και λιποθύμησε.

Το επικήδειο για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο εκφώνησε η μία από τις δύο αδερφές του, κάνοντας τους πάντες να λυγίσουν και να ξεσπάσουν σε δάκρυα.

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους» είπε με τρεμάμενη φωνή η αδερφή του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

Οι περισσότεροι ξέσπασαν όταν η αδερφή του εκλιπόντος αναφέρθηκε και στον γιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, ο οποίος με τον αποχαιρετισμό του την Παρασκευή συγκίνησε τους πάντες. «Δεν πρόλαβες να έρθεις το γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας.Αυτό ήθελες, αλλά δεν πρόλαβες».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως: «Χειριζόσουν τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λέγοντας «εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

Και κατέληξε με λυγμούς: «Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγους Αττικής από χθες έχει το όνομα του αδικοχαμένου δικηγόρου με την ίδια να τονίζει ότι «εκεί θα κάνουμε την πρώτη γιορτή στη μνήμη σου».

Το λόγο στην κηδεία πήρε και ένας εκ των ιερέων λέγοντας με νόημα για τους δολοφόνους: «μάχαιραν έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις»!

Σχετικές ειδήσεις