ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Εικόνες καταστροφής από την ισχυρή χαλαζόπτωση στη Φθιώτιδα (vid)

Καιρός: Εικόνες καταστροφής από την ισχυρή χαλαζόπτωση στη Φθιώτιδα (vid)

Σε απόγνωση οι αγρότες με τις ζημιές που αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας στη Φθιώτιδα – Για «βιβλική η καταστροφή» κάνει λόγο ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος.

Την αγριότητά του έδειξε το βράδυ της Τρίτης (24/10) ο «Δαίδαλος» πάνω και κατά μήκος της Eθνικής Oδού από το ύψος της Αρκίτσας μέχρι και την Αταλάντη, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές σε καλλιέργειες και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Λοκρών, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ιδίως στον ελαιόκαρπο, που ξαφνικά βρέθηκε στη γη, ενώ και ο καρπός που έμεινε στο δέντρο είναι «χτυπημένος» από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Η καταστροφή αφορά όλες τις περιοχές από Αρκίτσα, Λιβανάτες, Μεγαπλάτανο, Κυπαρίσσι, Αταλάντη. Σημαντικές είναι επίσης οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο, όπου είναι σχεδόν αδύνατη ακόμη και η πρόσβαση στις περιουσίες τους!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσαν ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αποστολόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρκίτσας, Γιώργος Ρουμπής:

Οι εικόνες όμως στα γύρω χωριά ήταν ακόμη πιο τραγική.

Δείτε βίντεο από το θέαμα που αντίκρισαν οι αγρότες με το πρώτο φως της ημέρας:

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν από το 155ο χμ και μέχρι το 160ο της Αθηνών - Λαμίας με το δρόμο μέσα σε λίγα λεπτά να γίνεται απροσπέλαστος ακόμη και για νταλίκες.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν εκχιονιστικά για να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία περίπου στη 1:15 μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (25/10) συνεργείο του ΕΛΓΑ βρέθηκε αρχικά στις Λιβανάτες και οι εκτιμητές αναμένεται να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή ων καλλιεργειών στην παραπάνω gallery

Πηγή: lamiareport.gr

Σχετικές ειδήσεις