ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Μετρό: Ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό - Πώς θα κινηθείτε

Απεργία Μετρό: Ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό - Πώς θα κινηθείτε

Απεργία ΜΜΜ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί του Μετρό – Κανονικά λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα άλλα μέσα μεταφοράς – Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας

Άλλους τρόπους μεταφοράς θα πρέπει να αναζητήσει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί καθημερινά το μετρό για να πάει στη δουλειά του, καθώς σήμερα, Πέμπτη (26/10), οι συρμοί της Γραμμής 2 και 3 του Μετρό θα είναι ακινητοποιημένοι. Παράλληλα, όσοι χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή γιατί η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας θα είναι αυξημένη. Η εναλλακτική είναι η χρήση των αστικών λεωφορείων που θα εκτελούν σήμερα κανονικά τα δρομολόγια.

Αυτή την ώρα, κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται στην εθνική οδό, συγκεκριμένα το ρεύμα της ανόδου είναι στα «κόκκινα» από το Αιγάλεω έως και τις Τρεις Γέφυρες, ενώ σημειωτόν κινούνται τα οχήματα και στο ρεύμα της καθόδου από το κόμβο της Μεταμόρφωσης έως και τα ΚΤΕΛ.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται και τα αυτοκίνητα στο ρεύμα της ανόδου της Συγγρού, ενώ πρόβληματα καταγράφονται και στην Κηφισίας, με τα αυτοκίνητα στο ρεύμα της καθόδου να είναι σταματημένα. Αυξημένη είναι η κίνηση και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Πειραιώς, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας κρίνεται απαγορευτική. Παράλληλα, κίνηση παρατηρείται και στην Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως και Βασιλίσσης Σοφίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) της ΣΤΑΣΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενάντια «στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Η απεργία ξεκίνησε με την έναρξη της βάρδιας, στις 05.30 το πρωί, και θα διαρκέσει έως τη λήξη της, στις 23.59 το βράδυ.

Στην ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ) αναφέρεται:

«Την Πέμπτη 26/10/17, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισε 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστεκόμαστε στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλλειμα.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά και ας μην έχει ληφθεί υπόψη καμία πρόταση μας, ότι την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές.
Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση, ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση, με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.

Συνυπολογίζοντας και την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο εξυπηρετεί την μεθοδευμένη απαξίωση των δομών και των υποδομών των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Σχετικές ειδήσεις