ΕΛΛΑΔΑ

Διαδήλωση στην Ερμού κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές

Διαδήλωση στην Ερμού κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές

Συγκέντρωση στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Η ΟΙΥΕ είχε προκηρύξει σήμερα 5 Νοεμβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, ζητώντας από τους εργαζόμενους να αντισταθούν στο "ξήλωμα" της κυριακάτικης αργίας, καθώς αυτό θέλουν, όπως υποστηρίζει, οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά.

Ο γ.γ. της ΟΙΥΕ Παναγιώτης Κυριακούλιας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εμπειρία δείχνει ότι το εμπόριο στις γειτονιές μειώνεται προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι χάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και δεν πληρώνονται για την εργασία τους τις Κυριακές, γι' αυτό αντιστεκόμαστε και ζητάμε την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Μυλωνάς, από την πλευρά του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αντιδρούν για την προστασία της οικογένειας και για το δικαίωμα των εργαζομένων να ξεκουράζονται και να απολαμβάνουν τη ζωή τους. "Ένας παραπάνω λόγος είναι ότι τελικά αποδείχτηκε πως αυτό το άνοιγμα τις Κυριακές δεν προσφέρει ούτε στην ελληνική οικονομία ούτε στη χώρα μας κάτι επιπλέον, αντίθετα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αποδομεί όλο το εργασιακό περιβάλλον", πρόσθεσε.

Εκτός από τις Ομοσπονδίες, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές διαδήλωσαν και άλλες ομάδες και οργανώσεις που προχώρησαν σε αποκλεισμό ορισμένων καταστημάτων της Ερμού, αναρτώντας στην είσοδο τους πανό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις