ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Πανικός σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της απογείωσης – Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί!

Ρόδος: Πανικός σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της απογείωσης – Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί!

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι επιβάτες πτήσης από Ρόδο με προορισμό την Αθήνα. 

Όλα συνέβησα, όταν αεροσκάφος της Ryanair επιχειρούσε απογείωση λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής (05/11/2017) από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου με προορισμό την Αθήνα. Την ώρα που ανέπτυξε ταχύτητα για να απογειωθεί, χτύπησε αγέλη σκυλιών, η οποία περιφερόταν στο διάδρομο απογείωσης, αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου, Rodiaki.gr.

Η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροπλάνο και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Ο ίδιος, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί.

Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.