ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της – Τη σκότωσε, πήρε τη δόση του και έπεσε για ύπνο

Δώρα Ζέμπερη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της – Τη σκότωσε, πήρε τη δόση του και έπεσε για ύπνο

Η Δώρα έτρεχε να σωθεί και τη μαχαίρωνε μέχρι να σταματήσει να φωνάζει - Πούλησε το κινητό της για 20 ευρώ και έκαψε την τσάντα της - Ξύρισε το κεφάλι του για να μην αναγνωρίζεται - Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με το δολοφόνο της 32χρονης εφοριακού και τον τρόπο που έδρασε πριν και μετά το άγριο φονικό.

Ο 58χρονος, αρμενικής καταγωγής, Εμμανουήλ Γ. Εσ. που είχε γεννηθεί και ζούσε στη Νέα Ιωνία Αττικής είναι ο δράστης της φρικτής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στα Άνω Πατήσια.

Πρόκειται για σεσημασμένο τοξικομανή, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις διακίνησης 11 κιλών χασίς, για κλοπές και ληστείες του δρόμου ενώ προσφάτως υπήρχε αναζήτησή του για διαρρήξεις αυτοκινήτων σε Νέα Ιωνία και Μαρούσι.

Έχει εκτίσει μάλιστα ποινή κάθειρξης στις φυλακές Χαλκίδας. Είναι χωρισμένος και πατέρας μίας κόρης, με την οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση.

4281008

Πώς και γιατί σκότωσε τη Δώρα

Στην ομολογία του, ο δολοφόνος περιέγραψε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια το πώς αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης κοπέλας:
«Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε, θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη χτυπάω. Φοβήθηκα μη με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και από εκεί πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης πήγαινε συχνά σε νεκροταφεία με στόχο να κλέψει. Συνήθως άρπαζε καντήλια και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια τα πουλούσε για να βγάλει λίγα χρήματα που θα του εξασφάλιζαν τη δόση του.

Τη μοιραία μέρα πήγε στο Β’ Νεκροταφείο με τον ίδιο σκοπό. Να αρπάξει ό,τι μπορεί από τα μνήματα… Εκεί συνάντησε και τη Δώρα Ζέμπερη. Ήταν στον τάφο του φίλου της, που είχε σκοτωθεί μερικούς μήνες πριν. Δίπλα της είχε αφήσει την τσάντα της. Ο δολοφόνος την πλησίασε με σκοπό να την αρπάξει, αλλά η Δώρα αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια ουρλιάζοντας. Τότε, έβγαλε το μαχαίρι που είχε πάνω του και άρχισε να την μαχαιρώνει. «Τη χτυπούσα με το μαχαίρι μέχρι να σταματήσει να φωνάζει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

dolofonia
Φωτογραφία από τον τόπο του εγκλήματος (Από τον ιδιωτικό ερευνητή Σωκράτη Στρατή)

Όταν η 32χρονη έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος, ο δολοφόνος πήρε την τσάντα και με γρήγορες κινήσεις πήδηξε τη μάντρα του νεκροταφείου και έφυγε προς τη λεωφόρο Ηρακλείου και τον σταθμό Περισσού.

Στη διαδρομή πέταξε δύο ματωμένες χαρτοπετσέτες, από τις οποίες οι αστυνομικοί συνέλεξαν το γενετικό υλικό.

Στη συνέχεια, προχωρώντας λίγα μέτρα ακόμη, πέταξε σε δεύτερο κάδο το μαχαίρι του εγκλήματος, ενώ σε άλλο κάδο τη ματωμένη μπλούζα του. Διασχίζοντας τον δρόμο, σε έναν ακόμη κάδο άφησε έξω από αυτόν την τσάντα του θύματος, αφού πήρε από μέσα πέντε ευρώ που είχε το θύμα. Στη συνέχεια πήρε το λεωφορείο και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Αθήνας, όπου πούλησε το κινητό έναντι 20 ευρώ.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, επέστρεψε στο σπίτι που φιλοξενούνταν, πήρε τη δόση του και έπεσε κανονικά για ύπνο, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Την επόμενη μέρα, αφού συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, επέστρεψε στο σημείο που είχε πετάξει την τσάντα, την πήρε και την έκαψε για να εξαφανίσει τα ίχνη. Την ίδια μέρα ξύρισε και το κεφάλι του για να μην αναγνωρίζεται.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της σύλληψης του 58χρονου δολοφόνου της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μια γειτονιά της Ριζούπολης.

Ο δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς αποκαλύπτοντας πως τη σκότωσε γιατί αντιστάθηκε όταν προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΖΕΜΠΕΡΗ

Σχετικές ειδήσεις