ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα: Προβλήματα σε Λάρισα, Πιερία – Χαλάζι σε Ηλεία και Αχαΐα

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα: Προβλήματα σε Λάρισα, Πιερία – Χαλάζι σε Ηλεία και Αχαΐα

Κακοκαιρία: Σοβαρότατα προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας το χαμηλό βαρομετρικό με το όνομα «Ευρυδίκη» που πλήττει τη χώρα το τελευταία 24ωρο και δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Πύργο και Πάτρα

Το απόγευμα της Πέμπτης (16/11), σημειώθηκε χαλαζόπτωση στον Πύργο, η οποία μπορεί να ήταν σύντομη σε διάρκεια, ήταν ωστόσο ιδιαίτερα έντονη με το μέγεθος του χαλαζιού να είναι αρκετά μεγάλο.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, η χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα και επηρέασε την ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Λίγη ώρα αργότερα, παρόμοιο φαινόμενο εκδηλώθηκε και στην πόλη της Πάτρας. Και στην περίπτωση αυτή το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο με το χαλάζι λόγω του μεγέθους του να προκαλεί υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.

Η πολιτική προστασία αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την κακοκαιρία.

Δείτε τα βίντεο του tempo24.gr που ακολουθούν:

Στο έλεος της «Ευρυδίκης» η Πιερία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και ο νομός Πιερίας με τη βροχή να έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τοπική Πυροσβεστική ανακοίνωση ότι έχει δεχθεί 300 κλήσεις που για απάντληση υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Όπως ενημέρωσε, 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την μεταφορά 30 ατόμων σε ασφαλή σημεία, μεταξύ αυτών και τρεις βοσκούς από τη Νέα Έφεσσο.

Ακινητοποιήθηκε τρένο του ΟΣΕ

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το focusfm, ακινητοποιήθηκε ένα τρένο στην περιοχή μεταξύ Λιτοχώρου – Κατερίνης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το τρένο ακινητοποιήθηκε λόγω φερτών υλικών που εμποδίζουν τη διέλευσή του από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι επιβάτες του τρένου μεταφέρονται με λεωφορείο του ΟΣΕ στον προορισμό τους, ενώ σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος του Βαρικού

Kλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού Πιερίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα.

Τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και Αθήνα, εκτρέπονται μέσω του Κλειδιού Ημαθίας.

Λόγω της κακοκαιρίας, την Παρασκευή (17/11) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα είναι κλειστά.

Σε θάλασσα μετατράπηκε η εθνική οδός στη Λάρισα

Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν οι διερχόμενοι οδηγοί στην εθνική οδό προς Λάρισα, λίγο μετά την Κατερίνη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο από το onlarissa.gr, το αυτοκίνητο σε ρόλο… βάρκας, προσπαθεί με δυσκολία να κινηθεί στο οδόστρωμα της εθνικής, το οποίο έχει καταληφθεί από τεράστιες ποσότητες νερού.

Πηγή φωτoγραφιών gallery: Forecast Weather Greece/Facebook




Σχετικές ειδήσεις