ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοπύλες: Έκρυθμη η κατάσταση στο hot spot – Στο πόδι η αστυνομία μετά τις συμπλοκές

Θερμοπύλες: Έκρυθμη η κατάσταση στο hot spot – Στο πόδι η αστυνομία μετά τις συμπλοκές

Έκρυθμη η κατάσταση για ένα ακόμη βράδυ στο «Κέντρο Φιλοξενίας»…

Χαμός επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης (22/11) στο hot spot Θερμοπυλών με τη συμπλοκή δεκάδων προσφύγων, που από θαύμα δεν έδωσε κάποιον σοβαρότατο τραυματισμό.

Οι συμπλεκόμενοι που ήταν ένοικοι και των δυο κτιρίων, χρησιμοποίησαν στειλιάρια, σπασμένα τζάμια και γενικά όποιο αντικείμενο μπορούσε να προξενήσει ζημιά στον αντίπαλο.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την εμφάνιση των πρώτων αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν στο σημείο, αλλά και με την επικράτηση των ψυχραιμότερων.

Τα ακριβή αίτια δεν έγιναν γνωστά, αφορμή πάντως φαίνεται ότι ήταν το «εισιτήριο» για το λεωφορείο που τους κατεβάζει στην Αθήνα για την τακτοποίηση των χαρτιών τους για το άσυλο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καυγάδες για μια θέση στα λεωφορεία, με τους οδηγούς να έχουν έντονη ανησυχία και για τη δική τους ασφάλεια.

Είναι εμφανές ότι η υπομονή των περισσοτέρων έχει εξαντληθεί, καθώς η Ελλάδα ήταν απλά ο ενδιάμεσος σταθμός για το ταξίδι στη Δύση και πλέον συνειδητοποιούν – όπως βέβαια και οι γηγενείς – ότι το σχέδιο της ΕΕ είναι να παραμείνουν εδώ. Αυτό έχει επηρεάσει την ψυχολογία τους και τα ξεσπάσματα είναι καθημερινά.

Για το περιστατικό κινητοποιήθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία πάντως δεν επενέβη κατασταλτικά από τη στιγμή που ηρέμησαν τα πνεύματα.

Σχετικές ειδήσεις