ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: 33χρονος συνελήφθη για 18 κλοπές σε σπίτια

Λάρισα: 33χρονος συνελήφθη για 18 κλοπές σε σπίτια

Δεκαοχτώ συνολικά περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας με τη σύλληψη ενός 33χρονου το πρωί της Τετάρτης (22/11).

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 33χρονος μετέβη με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε πολυκατοικία και διέρρηξε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, ιδιοκτησίας 57χρονης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε δύο κοσμήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα ζευγάρι γαντιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματός του βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ένα ασημένιο βραχιόλι, η προέλευση του οποίου ερευνάται.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Όπως εξακριβώθηκε από το έρευνα της αστυνομίας ο 33χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τις 11/8/2017 έως και τις 22/11/2017) το πρωί, διέπραξε ακόμη 17 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ισάριθμων, 16 τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, από τις οποίες αφαίρεσε συνολικά διάφορα χρυσαφικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος πωλούσε τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο ιδιωτικής εταιρείας στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 73 και 59 ετών, εκπρόσωπο και υπάλληλο του ενεχυροδανειστηρίου, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων