ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άρχισε η τετραήμερη κακοκαιρία – Πού εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα

Καιρός: Άρχισε η τετραήμερη κακοκαιρία – Πού εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα

Οι βροχοπτώσεις επέστρεψαν και μάλιστα είναι σφοδρότατες σε αρκετές περιοχές

Καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες– Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης.

Ένα σύστημα που έφτασε στη χώρα μας από τα δυτικά «χτυπά» την Ήπειρο, το Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους. Βροχές, κατά τόπους ισχυρές εκδηλώνονται και σε Αιτωλοακαρνανία και δυτική Στερεά. Ασθενείς βροχοπτώσεις εκδηλώνονται κατά περιόδους και στην κεντροβόρεια ορεινή και δευτερευόντως στην δυτική πεδινή και την νότια παραθαλάσσια Πελοπόννησο.

Τις επόμενες ώρες το Ιόνιο αναμένεται να δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού με το σύστημα να κινείται από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ μπόρες θα απασχολήσουν την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αργά την νύχτα.

Πολύ νερό την Παρασκευή

Σημαντικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται σε όλη σχεδόν την δυτική χώρα, σύμφωνα με το forecastweather.gr. Έντονες βροχοπτώσεις αμείωτου χαρακτήρα, συνοδευόμενες από πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο.

Επιπλέον, ανοιχτά του Ιονίου θα σχηματίζονται διαδοχικά συμπλέγματα καταιγίδων, κυρίως στα κεντρικότερα τμήματά του. Βροχοπτώσεις κατά περιόδους θα εκδηλώνονται και στην Πελοπόννησο, εξαιρουμένης της ανατολικής.

Αστατος ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη, με ασθενής μορφής βροχές να εκδηλώνονται αρχικά, κυρίως στα βορειότερα τμήματα των Διαμερισμάτων, οι οποίες θα λάβουν πιο ισχυρό τοπικά χαρακτήρα, βαδίζοντας προς το μεσημέρι, ιδίως σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός, με αυξημένες χαμηλές νεφώσεις να παρελαύνουν στα νότια Δωδεκάνησα, που δεν αποκλείεται να αφήσουν τοπική βροχή μικρής διάρκειας.

Τον κύριο όγκο του νερού θα δεχτεί η Ήπειρος και η δυτική Ελλάδα, ενώ οι ισχυρότατες καταιγίδες σε Ιόνιο και Αιτωλοακαρνανία ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Από αργά την νύχτα της Παρασκευής, στο τρίγωνο ανατολική Μακεδονία-Θάσος-κεντρική Θράκη θα σχηματιστούν και καταιγίδες, με κατά τόπους έντονο χαρακτήρα.

Πολύ πιο τοπικό και σποραδικό χαρακτήρα θα έχουν τα φαινόμενο στο βόρειο Αιγαίο. Πέρασμα βροχοπτώσεων θα σημειωθεί αργά την νύχτα και από την κεντρική Στερεά, ενώ κατά περιόδους βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στην βόρεια και δυτική (κυρίως ορεινή) Θεσσαλία.

Σχετικές ειδήσεις