Ανακοίνωση Ρούπα - Μαζιώτη: «Γι' αυτούς τους λόγους επιστρέφουμε στη φυλακή»

Newsroom Newsroom

Ανακοίνωση Ρούπα - Μαζιώτη: «Γι' αυτούς τους λόγους επιστρέφουμε στη φυλακή»

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (3/12) οι κρατούμενοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας τους, ενώ παράλληλα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους επέστρεψαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η κατάσταση της υγείας τους έχει επιδεινωθεί, ενώ η Πόλα Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 ζάχαρο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

«Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 ζάχαρο. Της είπαν να βάλει ορό και αρνήθηκε.

Επειδή παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας καθώς και για επικοινωνία με δικηγόρους από το νοσοκομείο με τον υποδιοικητή της εξωτερικής φρουράς Καραγιάννη ο όποιος μιλούσε εκ μέρους του εισαγγελέα Σαβαϊδη, αρνούμαστε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε στην φυλακή.

Ο εισαγγελέας Σαβαϊδης ενώ έχει την υποχρέωση ως επόπτης των φυλακών να έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματα μας δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους. Καταγγέλλουμε την στάση του αυτή. Εμμένουμε στα αιτήματά μας και συνεχίζουμε την απεργία πείνας».

Υπενθυμίζεται ότι τα δυο μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» μεταφέρθηκαν την Παρασκευή (1/12) στο νοσοκομείο αφού η κατάσταση της υγείας τους είχε επιδεινωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved