ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ γνωστά ονόματα στο κύκλωμα κοκαΐνης στη Βάρκιζα

Πολύ γνωστά ονόματα στο κύκλωμα κοκαΐνης στη Βάρκιζα

Μέσα σε διάστημα 20 ημερών το καρτέλ ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε από την αστυνομική επιχείρηση στη Βάρκιζα κατάφερε να «σπρώξει» στην αγορά την τεράστια ποσότητα των 244 κιλών κοκαΐνης.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την οποία, τα εμπλεκόμενα στελέχη του μεγάλου καρτέλ ναρκωτικών είχαν φέρει στην Ελλάδα την τεράστια ποσότητα των 380 κιλών κοκαΐνης.

Μάλιστα οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στην αναζήτηση του «Ιβάν» που έχει ηγετικό ρόλο στο καρτέλ της Βάρκιζας με τα 136 κιλά κοκαΐνης, μετά τη σύλληψη του 35χρονου «Μάρτιν», ο οποίος είχε τοποθετήσει την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα στα νότια προάστια.

Τι αποκαλύπτουν οι χειρόγραφες σημειώσεις

Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν μέσα στο διαμέρισμα, σύμφωνα με το cnn.gr, ιδιόχειρη σημείωση στην οποία αναγράφετε ότι την 9/11/2017 έφτασαν στην Ελλάδα 381 συσκευασίες (εννοώντας του κιλού) με τα ναρκωτικά.

Από την τεράστια αυτή ποσότητα, μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν περίπου 136 κιλά, η αξία των οποίων φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά βάση πουλούσαν 40.000 ευρώ το κιλό.

Πάντως, η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Αθηνών της δίωξης ναρκωτικών επικεντρώνεται τώρα στον μυστηριώδη "Ivan", βασικό συνεργάτη του 35 χρόνου Σέρβου που έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 35 ετών, ψηλό, γεροδεμένο, ο οποίος οδηγούσε στα νότια προάστια δυο πολυτελή αυτοκίνητα, ένα Porsche και ένα Mercedes, ενώ είχε εμφανιστεί στον μεσίτη για να νοικιάσει το διαμέρισμα της Βάρκιζας, ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία. Μάλιστα, έδωσε, χωρίς δεύτερη συζήτηση, 4.500 χιλιάδες ευρώ προκαταβάλλοντας ενοίκια τριών μηνών.

Ο "Ivan" που φαίνεται να είναι βασικό μέλος του καρτέλ της κοκαΐνης, φαίνεται να είχε και το γενικό πρόσταγμα στις πωλήσεις της κοκαΐνης στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Οι 31 ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, αποτελούν την απόδειξη ότι η ποσότητα της κοκαΐνης ήταν για την ελληνική αγορά καθώς στα σημειώματα υπάρχουν οι ποσότητες και τα χρήματα που θα έπαιρναν από κάθε έμπορο ναρκωτικών.

Κώδικας επικοινωνίας

Οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους δέκα «βαριά» ονόματα των καρτέλ της κοκαΐνης, ανά τον κόσμο καθώς αποκάλυψαν τον «μυστικό» τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ.

Εντόπισαν ειδικό «κρυπτογραφημένο» λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στα κινητά τους για να συνεννοούνται σχετικά με τις εισαγωγές- εξαγωγές που πραγματοποιούσαν.

KOKKK1

Να θυμίσουμε ότι:

Ξεπερνά το ποσό των 5,5 εκατομμύρια ευρώ η συνολική αξία της κοκαΐνης, πολύ καλής ποιότητας, σύμφωνα με την Αστυνομία, που είχε στην κατοχή του ο 35χρονος Σερβοκροάτης, ο οποίος συνελήφθη, στις (2/12), στη Βάρκιζα.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε πολυτελές διαμέρισμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος ο δράστης είχε κρύψει συνολικά 136 κιλά κοκαΐνης, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ο 35χρονος είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος που έχει διακινήσει πολύ μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

KOK2

Ένα μεγάλο μέρος της πανάκριβης κοκαΐνης, που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του αλλοδαπού με το όνομα «Μάρτιν», επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες, να διακινηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες και το υπόλοιπο στην Ελλάδα και ειδικότερα σε χρήστες με «γερό πορτοφόλι».

Η προέλευση της κοκαΐνης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από τη Λατινική Αμερική, ενώ οι αστυνομικές έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Πηγή: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις