ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός 55χρονος ορειβάτης

Νέα τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός 55χρονος ορειβάτης

Η μαραθώνια επιχείρηση εντοπισμού δύο ορειβατών στον Όλυμπο βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες (Δευτέρα 11/12).

Οι δύο άνδρες, ένας 55χρονος κι ένας 37χρονος, είχαν ξεκινήσει για ορειβασία στον Όλυμπο, όταν το απόγευμα της Δευτέρας, βρέθηκαν σε δυσχερή θέση.

Μόλις ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για δύο ορειβάτες που χρειάζονταν βοήθεια στη θέση «Λούκι Καλόγερου», έστειλε στο σημείο 19 πυροσβέστες με πέντε οχήματα των Υπηρεσιών Κατερίνης και Λιτόχωρου και της 2η ΕΜΑΚ.

Οι πυροσβέστες, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες και τον ισχυρό παγετό επιχείρησαν επιτυχώς αργά το βράδυ. Ο νεαρότερος ορειβάτης ανασύρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε αρχικά στη θέση Πριόνια και από εκεί με ασθενοφόρο διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

#Εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο, στη θέση Πριόνια στον Όλυμπο, ο ένας εκ των δύο ορειβατών, που αναζητούνταν στην περιοχή Καλόγερος Ολύμπου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προσέγγιση και του δεύτερου ορειβάτη.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 11 Δεκεμβρίου 2017

Παράλληλα, εντοπίστηκε νεκρός ο έτερος ορειβάτης και ανασύρθηκε με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε σημείο προσβάσιμο όπου και παραλήφθηκε από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, στο Λιτόχωρο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 55χρονος έφερε αρχικά σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς έπεσε σε χαράδρα.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε σήμερα και περί ώρα 09:15, συμμετείχαν 12 διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και δύο εθελοντές.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του, ενώ την Κυριακή δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Πυροσβεστικό Σώμα

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχετικές ειδήσεις