ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλονται για σήμερα (22/12) όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών

Αναστέλλονται για σήμερα (22/12) όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Εφετείο Αθηνών μετά την βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα. Αυτό σημαίνει πως δε θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και φυσικά ούτε οι υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης «με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22/12) εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού».

Δύο άτομα άφησαν την τσάντα στα σκαλοπάτια

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα, ενώ όπως περιέγραψε ο φύλακας - αστυνομικός του Εφετείου είδε δύο άτομα να αφήνουν την τσάντα στα σκαλοπάτια του κτηρίου και να εξαφανίζονται.

«Βγήκα έξω και τους φώναξα "τι θέλετε εδώ;;". Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολώνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν....». Έτσι περιέγραψε στα στελέχη της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φρουρός του εφετείου Αθηνών τη στιγμή που οι δράστες έφτασαν μέχρι την είσοδο των δικαστηρίων και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου.

Oι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί»

«Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά όσον αφορά την ταυτότητα των δραστών. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας θα εξεταστεί όλο το υπάρχον υλικό από κάμερες ασφαλείας, τόσο του κτηρίου, όσο και άλλων κτηρίων πέριξ του Εφετείου.

Πηγή: CNN.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ