ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νέα επιδείνωση με χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους

Καιρός: Νέα επιδείνωση με χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους

Kαιρός: Ο χιονιάς «σαρώνει» τη χώρα -Βρέθηκε σώος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στη Φθιώτιδα -Γολγοθάς για εκατοντάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν από το Μαρτίνο έως και το Κάστρο – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μεγάλο μέρος της κεντρικής κυρίως χώρας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα το περασμένο βράδυ λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το έκτακτο δελτίο που είναι σε ισχύ ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσει βελτίωση ωστόσο από το βράδυ θα τα «γυρίσει» με νέα πρόσκαιρη επιδείνωση που θα έχει ως αποτέλεσμα νέες χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό στη συνέχεια του άρθρου.

Προβλήματα στα λιμάνια από τους ισχυρούς ανέμους – Πού ισχύει το απαγορευτικό

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους στο Αιγαίο φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Blue Star Delos» για Κυκλάδες.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές των σημερινών δρομολογίων.

Βρέθηκε σώος ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 42χρονου κτηνοτρόφου από τα Μάρμαρα τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη (20/12) στα χιονισμένα Βαρδούσια κοντά στο χωριό Ανατολή.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, μέσα στη διάρκεια της νύχτας στήθηκε επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σώος στο ποιμνισοτάσιο του, ο 42χρονος.

Για τη διάσωσή του επιστρατεύθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 7ης ΕΜΑΚ, που προσέγγισε το χώρο όπου βρισκόταν καλά στην υγεία του ο κτηνοτρόφος.

Η επιχείρηση κράτησε αρκετές ώρες καθώς το ποιμνιοστάσιο βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα μετά τα Μάρμαρα προς την Ανατολή και αλλά δυο χιλιόμετρα μέσα στο δάσος.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη σερί επιτυχημένη διάσωση των πυροσβεστών μέσα στη νύχτα και στα παγωμένα Βαρδούσια τον τελευταίο μήνα του 2017. Μόλις στις 11 Δεκεμβρίου είχαν καταφέρει να απεγκλωβίσουν στο ίδιο βουνό αλλά σε μεγαλύτερο υψόμετρο μια 4μελη παρέα φίλων από την Αθήνα που είχαν κολλήσει με τα τζιπ τους στο βουνό.

Γογλοθάς των οδηγών στην Αθηνών Λαμίας – Εγκλωβίστηκαν για 8 ώρες

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα του χιονιά την Παρασκευή (22/12) καθώς εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Αθηνών – Λαμίας για περίπου 8 ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο σημείο έως και αργά το βράδυ.

Το προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω νταλικών που «δίπλωσαν» στην περιοχή του Μαρτίνου λόγω του χιονιά αλλά και λόγω οχημάτων που κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στο σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στο σημείο.

Τα εκχιονιστικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο και να ανοίξουν το δρόμο καθώς τα ντεραπαρισμένα οχήματα εμπόδιζαν την διέλευσή τους. Τα προβλήματα άρχισαν το μεσημέρι της Παρασκευής και διήρκησαν έως και αργά το βράδυ όταν και η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.

Σημειώνεται ότι στην εξομάλυνση της κατάστασης βοήθησε η ύφεση των καιρικών φαινομένων αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί έξω από τα Καλάβρυτα

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα, προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις.

Αρκετά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή του Άνω Διακοπτού, λόγω της κακοκαιρίας, περιμένοντας εκχιονιστικό μηχάνημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες των Ι.Χ. συμπλήρωσαν περισσότερες πάνω από 5 ώρες ταλαιπωρίας εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Ο καιρός σήμερα - Πού θα χιονίσει

Καιρός: Βελτίωση του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόσκαιρη επιδείνωση το βράδυ από τα βόρεια προς τα νότια κυρίως στις ανατολικές περιοχές.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα βόρεια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα γύρω ορεινά της Αττικής και στην Πάρνηθα πάνω από τα 400 μέτρα. Πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και σε περιοχές στα βόρεια σε υψόμετρο 200 με 300 μέτρα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθεί χιονόνερο η χιόνι.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα θαλάσσια τμήματα 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου το πρωί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της Πελοποννήσου (από τα 400 μέτρα) και στα πεδινά (από τα 200-300 μέτρα) των υπολοίπων περιοχών μέχρι το πρωί. Πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ χιόνια στη Θεσσαλία (κυρίως το Πήλιο), την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά (από τα 200-300 μέτρα).

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια κατά διαστήματα στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα και στα ορεινά των Κυκλάδων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια και από το βράδυ στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται:

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων – βροχόπτωσης – συσσώρευσης υδάτων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από ύψος διοδίων Αφιδνών, ρεύμα προς Λαμία, απαγορεύτηκε η κίνηση των Ι.Χ.Φ αυτ-των.
  • Περιφ. οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του « ΣΝΕΝ 414 » έως το ύψος της Λεωφ. Διονύσου, αμφότερα ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφ. Διονύσου, από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Ι. Ν. Αγ. Πέτρου (από 18:15΄ ώρα περίπου).
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης - Μάκρης, από το ύψος της περιοχής της Ανατολής έως το ύψος της περιοχής του Διονύσου (από ώρα 19:30΄ ώρα περίπου)
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου, από το ύψος της εισόδου της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Καπανδρίτι (από 19:40΄ ώρα περίπου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

  • Επ. Ο. Παρανεστίου - Πρασινάδας, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).
  • Πλατεία Οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

  • Διαβάσεις Χιονορέματος, (οικισμού Ηφαίστου), Βιολογικού, (περιοχή Μεσοχωρίου), Σκαλώματος, Λοφαρίου, Αετοράχης, Ιάσου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και Αμβροσίας.
  • Επ. Ο. Ξυλαγανής - Ίμερου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Κυκλοφορία διεξάγεται μέσω
  • Επ. Ο. Προφήτη Ηλία – Προσκυνητών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  • Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων. Από 1ο έως 17ο χλμ Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας.
  • Διακοπή - απαγόρευση κυκλοφορίας για Φορτηγά αυτοκίνητα (άνω των 3.5 τόνων), στα παρακάτω σημεία:
  • Από 124ο έως 173ο χλμ. στον Ν.Α.Α.Κ.Τ. Καλαμάτας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 10:00 της 22-12-2017).
  • Από 14ο έως 37ο χλμ Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου (από ώρα 10:30 της 22-12-2017)
  • Από 1ο έως 17ο χλμ Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτα, (από ώρα 10:30 της 22-12-2017)
  • Από 2ο έως 18ο χλμ Ε.Ο. Τρίπολης- Σπάρτης, (από ώρα 10:30 της 22-12-2017)

Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  • Διακοπή - απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά αυτοκίνητα (άνω των 3.5 τόνων).
  • Από 19ο έως 21ο χλμ Ε.Ο Κρανιδίου – Ναυπλίου. (από 17:00 ώρα της 22-10-2017)
  • Από 19ο έως 38o χλμ Π.Ε.Ο Άργους – Τρίπολης (παλαιά Αχλαδόκαμπος)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6ο χλμ. λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

  • Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο 50,5ο χλμ., περιοχή Κλεισούρα, λόγω καθιζήσεων - κατολισθήσεων (επ’ αόριστον).
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου - Πλατάνου-Ψηλό Σταυρό από Χάνι Λιόλιου έως Ψηλό Σταυρό.
  • Επ. Ο.Ναυπάκτου - Άνω Χώρας από Άνω Χώρα προς Αμπελακιώτισσα-Κρυονέρια-Γρηγόρι- Ελατόβρυση.
  • Επ. Ο. Γαύρο-Καταφύγιο-Αναβρυτή-Κεντρική-Ασπριά-Άνω Χώρα.
  • Ορεινό δίκτυο Γραμμένη οξυά – Λεύκα – Μανδρινή.
  • Επ. Ο. Ανεμάκι – Ελευθέριανη.
  • Επ. Ο. Χάνι Λιόλιου – Περδικόβρυση – Λιβαδάκι.

Αναφέρουμε ότι το ορεινό επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία δεν δύναται να διεξαχθεί λόγω έντονης χιονόπτωσης και παγετού.

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

  • Επ. Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων (Από το ύψος της περιοχής Αχλαδιά).
  • Δημοτική οδός Τ.Κ. Περιστέρας με το Χ/Κ Καλαβρύτων
  • Δημοτική οδός Δ.Δ. Δεμέστιχων-Λεοντίου. Επίσης υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στα ανωτέρω χωριά.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων:

  • Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 48ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας
  • Επ. Ο. Στενής- Στροπώνων
  • Επ. Ο. Ιστιαίας - Αγ. Άννας (από 8η έως 25η χ/θ)

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  • Από 122ο έως 240ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε., την 14:45 ώρα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.
  • Από 1ο έως 23ο χλμ. ΠΕΟ Λαμίας – Άμφισσας, την 14:45 ώρα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.
  • Από 1ο έως 23ο χλμ ΠΕΟ Λαμίας – Δομοκού, την 15:00 ώρα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων
  • Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 20ο έως 64,7ο χλμ. Απαγορεύτηκε η κίνηση στα βαρέα οχήματα.

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, από 5ο έως 40ο χλμ (Θέση Βράχος)
  • Επ. Ο. Καρπενησίου - Αγρινίου ( μέσω Προυσού), από 35ο έως 45ο χλμ.
  • Επ. Ο. Καρπενησίου - Χ/Κ, από 1ο έως 15ο χλμ.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Από το 6ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Θ. με κατεύθυνση προς Θήβα.
  • Λεωφ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

  • Επ. Ο. Κερασιάς - Χ/Κ Βόρρας, από 8ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • Επ. Ο. Αρναία – Ταξιάρχη, (μέσω Χολομώντα), από 1ο έως 16ο χλμ.
  • Δασική οδο Πολυγυρου – Ταξιαρχη (Μέσω Τσουκαλά).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

  • Επ. Ο. Αθαμανίου – Μεσούντας – Τετρακώμου, (ύψος Αγ. Τριάδας).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  • Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 12ο έως 35ο χλμ. θέση «Τύμπανος».
  • Ε.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 15ο έως 25ο χλμ, θέση «Άγιος Νικόλαος».
  • Επ. O. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα (Μέσω Μορφοβουνίου) από 12ο χλμ.
  • Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. θέση «Ζαχαράκη».

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

  • Επ. Ο. Συκουρίου – Σπηλιάς, από το 10ο έως το 12ο χλμ.
  • Επ. Ο. Καλλιπεύκης – Καρυάς Ολύμπου.
  • Επ. Ο. Καλλιπεύκης – Παλαιού Παντελεήμονα.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Ε.Ο. Βόλου - Ζαγοράς (άνω κλάδος από Άλλη Μεριά Χ/Θ 5+810 έως Ζαγορά Χ/Θ 51+490),
  • Ε.Ο. Βόλου - Ζαγοράς (κατω κλαδος από Ξουρίχτι Χ/Θ 49+650 έως Ζαγορά Χ/Θ 74+377)
  • Ε.Ο. Βόλου - Φαρσάλων (Από το χωρίο Κοκκινόβραχο Χ/Θ 35+280 έως όρια με Ν. Λάρισας Χ/Θ 40+180)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καρπενησίου - Κρικέλλου – Δομνίστας.
  • Επ. Ο. Καρπενησίου-Στενώματος.
  • Επ. Ο. Καρπενησίου-Φιδάκια –Αγ. Βλαχέρνα
  • Επ. Ο.Βίνιανης – Κερασοχωρίου - Κρεντης.
  • Επ. Ο Φουρνά –Καρδίτσα
  • Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Δάφνης – Μαυρομάτας

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

  • Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 48ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας
  • Επ. Ο. Στενής- Στροπώνων
  • Επ. Ο. Ιστιαίας - Αγ. Άννας (από 8η έως 25η χ/θ)

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  • Στο 122ο χλμ ΠΑΘΕ και στα δυο ρεύματα, λόγω έντονης χιονόπτωσης η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια.

Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ

  • Ορεινό Οδικό Δίκτυο

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

  • Επ. Ο. Καλαβρύτων - Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
  • Επ. Ο. Καλαβρύτων - Πατρών (Μέσω Χαλανδρίτσας).
  • Επ. Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (Μέσω Πριόλιθου).
  • Επ. Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.
  • Επ. Ο. Καλαβρύτων - Αιγίου (Μέσω Πτέρης).
  • Επ. Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (Μεσω Λουσών).
  • Επ. Ο. Κλειτορίας - Αροανίας έως και Ψωφίδα (μέσω αυχαίνα Πριόλιθου).
  • Επ. Ο. Κλειτορίας - Γκούρας (μέσω Λυκουρίας).
  • Επ. Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων (Πυργακι).
  • Επ. Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από 16ο χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Ακράτας – Περιστέρας.
  • Επ. Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου, από 15ο χλμ και άνω.
  • Επ. Οδός Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων στα Δ.Δ. Καταρράκτη, Τσαμπουρνιάς, Δ.Δ. Μίχα – Κομπηγαδίου – Δεμεστίχων – Λεοντίου – Ρακίτας.
  • Ε.Ο. Πατρών - Τριπόλεως 111 από το χωριό Πεύκο έως και το χωριό Τριπόταμα.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

  • Επ. Ο. Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου. έως την Τ.Κ. Πλατάνου.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης. έως Άνω Χώρα.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Ε. Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από το 29ο έως το 52ο χλμ (Γέφυρα Τατάρνας).
  • Επ. οδός Καλλιθέας – Προυσού από το 110 xλμ. έως θέση ‘’ΑΡΑΠΟΚΕΦΑΛΑ’’ (Όρια Νομού Αιτ/νίας).

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

  • Ε. Ο. Τριπόλεως – Πατρων (111) από το ύψος της Δίβρης 81ο εως 92ο χλμ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  • Επ. Ο. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από 14ο χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Τρικάλων-Καρυάς, από 1ο χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Δερβενίου – Γκούρας, από 20ο χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1ο έως 18ο χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας – Σαραντάπηχου, από 1ο έως το 18ο χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας – Λικουριάς, από 1ο έως 18ο χλμ.
  • Επ. Ο. Κιάτου - Γκούρας, από 9ο χλμ. και άνω.
  • Επ. Ο. Περαχώρας- Πισίων, από 3ο και άνω.
  • Ε.Ο. Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικάς – Τιτάνης, από 1ο έως 13ο χλμ.
  • Εντός της πόλεως της Νεμέας, από 03:00 της 22-12-17.
  • Επ. Ο. Γαλατά – Ψαριού, από 2ο έως 9ο χλμ.
  • Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • Ε. Ο. Τρίπολης –Πύργου από 28ο έως 60ο χλμ.
  • Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης, από 0 έως 23ο χλμ.
  • Ε.Ο. Τρίπολης- Άστρους, από 12ο έως 17ο χλμ.
  • Ε.Ο. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας, από 45ο έως 54ο χλμ.
  • Ε.Ο. Πατρών – Τρίπολης, από 124ο έως 134ο χλμ.
  • Ε.Ο. Άργους- Τρίπολης (παλαιά – Αχλαδόκαμπος), από 38ο έως 56ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Κορίνθου, από 2ο έως 18ο χλμ.

Καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού- δασικού οδικού δικτύου του Νομού.

Στα ανωτέρω σημεία έχει απαγορευτεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  • Από 26ο έως 42ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

Ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως το Πήλιο), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες τη βόρεια Κρήτη και νωρίς το πρωί πιθανόν την βορειοανατολικήh Πελοπόννησο αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα (κυρίως πάνω από τα 300μ). Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7. Στο νότιο Αιγαίο 8 και πιθανόν στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες στα δυτικά. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων με τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών να έχουν εξασθενίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις