ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος - Κλοπή «μαμούθ»: Έτσι «έκαναν φτερά» τα 1.300.000 ευρώ και οι 400 λίρες Αγγλίας

Βόλος - Κλοπή «μαμούθ»: Έτσι «έκαναν φτερά» τα 1.300.000 ευρώ και οι 400 λίρες Αγγλίας

Την καταγγελία για την κλοπή έκανε ένας εκ των δύο αδελφών που κατοικούν στο διαμέρισμα.

Άγνωστοι -μέχρι στιγμής- «ποντικοί» παραβίασαν διαμέρισμα σε πολυκατοικία επί της οδού Αργοναυτών, στο Βόλο, όπου διαμένουν δύο αδέρφια και άρπαξαν ένα μεγάλο... θησαυρό.

Σύμφωνα με τα θύματα, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», τα χρήματα προέρχονταν από ένα ομόλογο που είχαν ρευστοποιήσει πριν από λίγες εβδομάδες. Η υπόθεση, σημειώνει το δημοσίευμα, έχει σκιές, καθώς είναι αδύνατο να γίνει ρευστοποίηση ομολόγου για ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται ακόμα από την Αστυνομία, φαίνεται πως είχαν θέσει υπό παρακολούθηση την πολυκατοικία εδώ και αρκετό καιρό. Παρατηρούσαν με μεγάλη προσοχή τα πάντα και κατέγραφαν την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως πότε μπαινόβγαιναν οι ένοικοι και κυρίως οι αδελφοί, τι ώρες που κοιμόντουσαν, πού πήγαιναν και πόσες ώρες έλειπαν.

Άγνωστο πώς, είχαν μάθει για τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι κι έτσι έδρασαν όταν τα αδέλφια έφυγαν για την Αθήνα, τις ημέρες των εορτών.

Οι διαρρήκτες μπήκαν στο διαμέρισμα παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας. Κατευθύνθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονταν κρυμμένα τα χρήματα σε δεσμίδες των 500 ευρώ, τα άρπαξαν και έφυγαν τόσο αθόρυβα όσο μπήκαν.

Οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει κάτι μέχρι στιγμής, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως άνδρες της Ασφάλειας Βόλου ερευνούν το διαμέρισμα συλλέγοντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής.

Η Αστυνομία ερευνά κατά πόσο ισχύει ο ισχυρισμός του Γιώργου Δεληγεώργη, για το τεράστιο ποσό που φύλαγε στο σπίτι, όπου κατοικεί με τον αδελφό του Νίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος είναι μέλος του διοικητικοκού συμβουλίου του κοινωφελούς ιδρύματος, το οποίο έχει κοινωνική και πολιτιστική δράση στο Βόλο.

Σχετικές ειδήσεις