ΕΛΛΑΔΑ

Αυγερινός: Θέλω έναν δυνατό Ερυθρό Σταυρό, διαφανή και αποτελεσματικό

Αυγερινός: Θέλω έναν δυνατό Ερυθρό Σταυρό, διαφανή και αποτελεσματικό

Την αγάπη του για τον ιστορικό Οργανισμό εξομολογείται ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης «IDENTITY».

Στο δημοσίευμα που έχει τον τίτλο «Dr. Αντώνιος Αυγερινός - RESTART στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) αναφέρει ότι ακολουθεί τον Οργανισμό από τα παιδικά του χρόνια, όταν ως μαθητής συμμετείχε στο μεγάλο έρανο του Ερυθρού Σταυρού.

Τονίζει, επίσης, την καταλυτική συμβολή των εθελοντών του Οργανισμού, που τους χαρακτηρίζει ως «το Α και το Ω του Ερυθρού Σταυρού», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς αυτούς τους ανθρώπους με το περίσσευμα ψυχής τίποτα δεν θα ήταν εφικτό».

Ο κ. Αυγερινός ξεδιπλώνει «τα χαρτιά του» για το όραμα που έχει για τον Ερυθρό Σταυρό. «Θέλω έναν δυνατό Ερυθρό Σταυρό, διαφανή και αποτελεσματικό, στο πλευρό κάθε ανθρώπου που τον χρειάζεται. Αυτόν για τον οποίο μιλούν οι παππούδες στα εγγόνια τους, λιμάνι και εχέγγυο της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί τους νέους να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από το βαρύ έμβλημα του Ε.Ε.Σ. για να κάνουν την «επανάσταση της αγάπης και να αλλάξουν τον κόσμο».

Τέλος, γίνεται αναφορά στην επιστημονική διαδρομή του κ. Αυγερινού και στις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και στους επιστημονικούς τίτλους όλων των βαθμίδων, τους οποίους κατέκτησε με άριστα. Σε ολόκληρη την επιστημονική πορεία και διαδρομή του σε υψηλόβαθμες θέσεις, από τη «θητεία» στο στρατό την οποία ολοκλήρωσε με το βαθμό του υποστράτηγου έως τον προεδρικό θώκο του Ε.Ε.Σ., ο κ. Αυγερινός ανέπτυξε έντονη ανθρωπιστική δράση, για την οποία τιμήθηκε με την ανώτερη διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις