ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο έξι για στημένα παιχνίδια

Στο εδώλιο έξι για στημένα παιχνίδια

Ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε έξι παίκτες παράνομου στοιχήματος.

Τα πρόσωπα κατηγορούνται πως έχουν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά από πονταρίσματα σε «ύποπτα» παιχνίδια. Η προκαταρκτική έρευνα που είχε ανατεθεί από τον Ιούνιο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε και ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Νικόλαος Κωνσταντίνου απήγγειλε τις προβλεπόμενες κατηγορίες σε βάρος των 16 εμπλεκόμενων παικτών.

Σε βάρος έξι προσώπων άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), παραπέμποντάς τους να απολογηθούν σε ανακριτή. Τους υπόλοιπους δέκα παίκτες τούς παρέπεμψε με απ' ευθείας κλήση να δικαστούν για απλή απάτη στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε διαχωριστεί από την κύρια υπόθεση των στημένων και είχε σταλεί στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους 16 παίκτες δεν περιλαμβάνονται ονόματα ποδοσφαιριστών ή παραγόντων συλλόγων. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, έχοντας σχετική ενημέρωση, στοιχημάτιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε παιχνίδι που συγκαταλέγονταν στη λίστα με τα ύποπτα ποδοσφαιρικά ματς της UEFA, αποκομίζοντας, εκ του ασφαλούς, μεγάλα κέρδη, τα οποία εκτιμάται ότι προσεγγίζουν συνολικά το 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι που ...φιγουράριζε στα δελτία τους ήταν αυτό ανάμεσα σε Αγροτικό Αστέρα και Καβάλα, για το θεσμό του Κυπέλλου. Πάντως, τα άλλα δύο παιχνίδια που συμπλήρωναν τη νικηφόρα τριάδα τους δεν συγκαταλέγονταν στα ύποπτα παιχνίδια της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.