ΕΛΛΑΔΑ

Τι αποκάλυψε ο Παπαζάχος για το σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα (vid)

Τι αποκάλυψε ο Παπαζάχος για το σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα (vid)

Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος το βράδυ της Τρίτης (16/1/2018).

Όπως ανέφερε ο ο κ. Παπαζάχος, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν οι κάτοικοι των Αθηνών καθώς λόγω της μορφολογίας του ελληνικού εδάφους σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν μικρά ρήγματα όπως αυτό της Σταμάτας που έδωσε τον ισχυρό σεισμό 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και συμπλήρωσε λέγοντας πως είναι κάτι το φυσιολογικό.

Ο καθηγητής σεισμολογίας συνεχίζοντας ανέφερε ότι η περιοχή της Αττικής είναι μία από τις πιο ασφαλής στην Ελλάδα κάνοντας αναφορά στην Ακρόπολη λέγοντας ότι στέκεται εκεί για πολλές χιλιάδες χρόνια.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την βουή που συνόδευσε τη σεισμική δόνηση ανέφερε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο σε σεισμούς που έχουν μικρό εστιακό βάθος και ότι τις περισσότερες φορές η βουή είναι πιο τρομακτική από τον ίδιο το σεισμό.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, πρόκειται για τον κύριο σεισμό και συμπλήρωσε λέγοντας πως θα ακολουθήσουν σίγουρα σεισμοί τις επόμενες ημέρες -χαμηλότερης έντασης- στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας που δεν θα πρέπει να τρομάξουν τους κατοίκους της Αττικής.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν υπάρχει κίνδυνος ο σεισμός αυτός να ενεργοποιήσει το ρήγμα της Πάρνηθας ήταν κατηγορηματικός αναφέροντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέσουμε τα δύο αυτά ρήγματα συμπληρώνοντας ότι σε καμία περίπτωση ο σεισμός που τρόμαξε τους κατοίκους δεν προοιωνίζει τη γένεση κάποιου σεισμού μεγαλύτερου μεγέθους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις