ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη: Πόσοι θα δώσουν το «παρών» - Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των διοργανωτών

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη: Πόσοι θα δώσουν το «παρών» - Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των διοργανωτών

Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» oι διοργανωτές περιμένουν βροντερό «παρών» από τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους. Από νωρίς το πρωί αναχωρούν λεωφορεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

Από χθες (20/1) ξεκίνησαν να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη πολίτες από όλες τις περιοχές της χώρας .Σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 500 πούλμαν έχουν αναχωρήσει από χθες. Νωρίς το πρωί έφυγαν λεωφορεία και από την Αθήνα. Στόχος αγνώστων ατόμων έγινε λίγο πριν τις επτά το πρωί (21/1) ένα λεωφορείο στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Μπενάκη. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες στο λεωφορείο προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής (21/1), στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι στις 13:00 αντιεξουσιαστές έχουν απευθύνει κάλεσμα για αντισυγκέντρωση στην περιοχή της Καμάρας.

SKOPIA3

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές του συλλαλητηρίου

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου για την Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, έχει δημοσιοποιήσει τα ονόματα των ομιλητών.

Οι ομιλητές:

  1. Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
  2. Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
  3. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
  4. Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
  5. Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω του συλλαλητηρίου

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης την Κυριακή (21-01-2018), μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β.Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: thestival.gr και seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις