ΕΛΛΑΔΑ

Νέα της Κρήτης : Ύψωσαν την αλβανική σημαία σε σχολείο (pic)

Νέα της Κρήτης : Ύψωσαν την αλβανική σημαία σε σχολείο (pic)

Σάλος ξέσπασε στα Χανιά όταν ύψωσαν την αλβανική σημαία στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου με αποτέλεσμα οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός.

'Οπως αναφέρει η ανακοίνωση από την κατάληψη, «η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική».

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά κ. Στέλιος Ζερβάκης, ανέφερε πως από την αλβανική Κοινότητα Χανίων έχει υπάρξει αίτημα για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν την γνωρίζουν.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές και την σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και την Κυριακή (21/1), θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του αλβανικού Προξενείου και των τοπικών Αρχών.

Σχετικά με το περιστατικό με τη σημαία, ο κ. Ζερβάκης, δήλωσε πως θα ερευνηθεί.

Η κατάληψη σταμάτησε μετά από απόφαση της σχολικής επιτροπής, ενώ αποφασίστηκε να μη πραγματοποιούνται μαθήματα της αλβανικής γλώσσας στο σχολείο.

Πηγή: zarpanews.gr

Σχετικές ειδήσεις