ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνα αθώος ο Σ. Σεϊσίδης

Ομόφωνα αθώος ο Σ. Σεϊσίδης
Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στο Βοτανικό την άνοιξη του 2010 και που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος υποστήριξε: «Δεν καταλήγω σε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Αν ο κατηγορούμενος είχε τέτοια, θα το έκανε σε προηγούμενη στιγμή. Και οι δύο αιφνιδιάστηκαν από τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή. Μία τυχόν συμπλοκή θα τους καθυστερούσε».


Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σίμο Σεϊσίδη, μόνο για το πλημμέλημα της οπλοφορίας, για την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη κατά πέντε ευρώ την μέρα.

Όσο για τον συγκατηγορούμενό του, Αρη Σειρηνίδη, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) την μετατροπή της κατηγορίας της αντίστασης κατά της αρχής (πλημμέλημα) σε απείθεια, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα ενοχή για το -επίσης πλημμέλημα- της οπλοφορίας. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή.

Σε κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους δεν δόθηκαν ελαφρυντικά.