ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»

Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων τους πρώτους εκπροσώπους της τέταρτης γενιάς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανακοίνωσε τη δημιουργία της «ΕΛΠΙΔΑΣ Junior».

Πρόκειται για μία νέα δυναμική και ελπιδοφόρα ομάδα του Συλλόγου, στην οποία θα εντάσσονται παιδιά που με πρωτοβουλίες τους στηρίζουν το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Πρώτα μέλη της ομάδας «ΕΛΠΙΔΑ Junior» είναι τα παιδιά του Μπενάκειου Παιδικού Κηφισιάς, που τα περασμένα Χριστούγεννα θέλησαν να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Δημιουργώντας κατασκευές, συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό το οποίο προσέφεραν την Παρασκευή (26/01/2018) στο Σύλλογο.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας τα παιδιά που έφθασαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τους γονείς τους, είπε: «Η σημερινή μέρα, είναι πολύ ξεχωριστή και σημαντική για την ΕΛΠΙΔΑ και ειδικά για μένα είναι πολύ συγκινητική Γιατί, όταν πριν από 28 χρόνια, η δική μου γενιά, εμείς, ιδρύαμε την ΕΛΠΙΔΑ, ήταν πέρα από κάθε σκέψη μου ότι θα έρθει η μέρα που στα πρόσωπα των συμμαθητών του μικρού μου εγγονού, θα υποδέχομαι την τέταρτη γενιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά που αγκαλιάζουν το έργο μας. Είναι η μεγαλύτερη, λοιπόν, χαρά που μπορούσα να πάρω και το μεγαλύτερο “μπράβο” για το έργο μας. Καλώς ήρθατε, λοιπόν, παιδιά στην ΕΛΠΙΔΑ! Θέλω να ξέρετε πως είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σας και με όλη μας την καρδιά σας ευχαριστούμε! Από σήμερα είστε οι πιο καλοί φίλοι των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ! Είστε η ΕΛΠΙΔΑ Junior! Η ΕΛΠΙΔΑ Junior που ξεκινάει με σας!».

H ιδέα της «ΕΛΠΙΔΑΣ Junior» ξεκίνησε από δύο αδελφάκια, τη Νεφέλη και τον Κωνσταντίνο, που ζουν στο Λονδίνο και περνάνε το καλοκαίρι τους στο Πόρτο Χέλι. Πέρσι, με κοχύλια κι άδειους αχινούς που μάζεψαν από τη θάλασσα, είχαν φτιάξει δώρα για να τα πουλήσουν με τους φίλους τους και να δώσουν τα χρήματα στην «ΕΛΠΙΔΑ», διηγήθηκε η κυρία Βαρδινογιάννη. «Ήρθαν, λοιπόν, και μου είπαν: “Κυρία Μαριάννα, ξέρετε πόσο αγαπάμε την ΕΛΠΙΔΑ! Δεν είναι κρίμα που επειδή είμαστε παιδιά, δεν μπορούμε να γραφτούμε ούτε στην ΕΛΠΙΔΑ ούτε στην ΕΛΠΙΔΑ YOUTH; Γιατί δεν φτιάχνετε την "ΕΛΠΙΔΑ Junior" για να μπορούμε να γραφτούμε κι εμείς και τόσα άλλα παιδιά, τόσοι μαθητές και μαθήτριες που αγαπούν και βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν τα παιδάκια της ΕΛΠΙΔΑΣ;" Και να, λοιπόν, που σήμερα , εδώ μαζί σας, ξεκινάμε την ΕΛΠΙΔΑ Junior». Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη έδωσε σε όλα τα παιδιά μετάλλια και επαίνους, καθώς και ένα αστέρι με το όνομα «ΕΛΠΙΔΑ Junior» για να το τοποθετήσουν στον τοίχο των αστεριών του Νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σύντομη ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη υπογράμμισε ότι η θέσπιση του «ΕΛΠΙΔΑ Junior», εκτός από την επιβράβευση των παιδιών, στοχεύει στην προετοιμασία της νέας γενιάς των πολιτών της πατρίδας μας που θα εγγυώνται μια κοινωνία κοντά στους αδύναμους, που όχι μόνο θα αποδέχεται, αλλά και θα στηρίζει και θα προστατεύει όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση η πρόεδρος του Μπενάκειου Παιδικού Κηφισιάς, κυρία Μαίρη Παντέχη μίλησε για τη φιλοσοφία και τη δράση του Μπενάκειου ενώ η δασκάλα των παιδιών κυρία Μαρία Μπαμπαλή αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των παιδιών, που όπως είπε, γεννήθηκε μέσα από τις συζητήσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά, που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο στην τάξη τους.