ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Η ιστορική διαδήλωση για τη Μακεδονία μέσα από το φακό του Newsbomb.gr

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Η ιστορική διαδήλωση για τη Μακεδονία μέσα από το φακό του Newsbomb.gr

Συλλαλητήριο Αθήνα για τη Μακεδονία: Εν μέσω αποθέωσης καλωσόρισε το πλήθος, που συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής (4/2) στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τον Μίκη Θεοδωράκη.

Φωτογραφία: Λευτέρης Παρτσάλης

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.

Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη με τα οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης απευθύνθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.

Η Ερμού, η Σταδίου ως την Ομόνοια, η βασιλίσσης Αμαλίας έως τη Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τον Ευαγγελισμό είναι κατάμεστες από κόσμο.

Μικροί και μεγάλοι κατέβηκαν στο δρόμο για να ακούσουν τον Μίκη Θεοδωράκη και να μεταδώσουν με πάθος το μήνυμά τους για τη Μακεδονία.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις