ΕΛΛΑΔΑ

Σεσημασμένος ένας από τους δράστες της επίθεσης στον Εύελπι

Σεσημασμένος ένας από τους δράστες της επίθεσης στον Εύελπι

Σεσημασμένος είναι ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό δοκίμου αξιωματικού της Σχολής Ευελπίδων, μέσα σε συρμό του Μετρό, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής (4/2).

Το θύμα φορούσε πολιτικά (φόρμα χωρίς διακριτικά), ωστόσο είχε μαζί του τσάντα, η οποία έφερε το σήμα της Σχολής Ευελπίδων. Όταν ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο δόκιμος αξιωματικός έφτασε στον σταθμό του μετρό Κατεχάκη - και αφού είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ του θύματος και άλλων τεσσάρων ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου - του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με σφυρί.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, κατά την διάρκεια της ανάκρισης αναφέρθηκε πως οι δράστες επιτέθηκαν στον δόκιμο αξιωματικό επειδή τους κοίταξε προκλητικά.

Την ένταση που ακολούθησε την επίθεση αντιλήφθηκαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στον σταθμό λόγω του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους τέσσερις δράστες. Ένας εξ' αυτών, γεννηθείς το 1995, είχε συλληφθεί και το 2016 από αστυνομικούς του Α.Τ. Πεύκης για την καταστροφή ελληνικής σημαίας που κρεμόταν σε μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία της περιοχής. Ο δεύτερος δράστης έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: Ant1