ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό απεργιών η χώρα

Σε κλοιό απεργιών η χώρα

Με απεργίες, στάσεις εργασίας, και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και περιλαμβάνει περικοπές μισθών, εργασιακή εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο.

Τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν την διεύρυνση της 24ωρης απεργίας στις 19 του μήνα μετατρέποντας την σε 48ωρη για 19 και 20 Οκτωβρίου.

Επίσης, με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ με απόφασή τους οι δευτεροβάθμιες Οργανώσεις του Δημοσίου διοργανώνουν συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί.

Ποιοι απεργούν σήμερα:

Από σήμερα και για τις επόμενες 10 ημέρες απεργούν οι τελωνειακοί, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην τροφοδοσία προϊόντων τα επόμενα 24ωρα.

Συνεχίζουν την 48ωρη πανελλαδική απεργία καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία διαρκείας από τις 24 Οκτωβρίου.

Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και τις 19 Οκτωβρίου. -Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η 48ωρη απεργία των εργαζομένων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) έως τις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στάσεις εργασίας από τις 08.00 έως τις 11.00 και από τις 15.00 έως τις 18.00 πραγματοποιούν σήμερα και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Από Δευτέρα απεργούν

Οι εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

-Δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν οι εφοριακοί, ενώ κινητοποιήσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

-Σε 48ωρη απεργία, στις 19 και 20 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ στην 24ωρη απεργία της επόμενη Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.-Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στις 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 και 27 Οκτωβρίου.