ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη Μονή Πετράκη για το νέο Μητροπολίτη Μάνης (pics&vid)

Ένταση στη Μονή Πετράκη για το νέο Μητροπολίτη Μάνης (pics&vid)

Νέος μητροπολίτης Μάνης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού Αθηνών και διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου εξελέγη με 61 ψήφους, έναντι 18 του έτερου διεκδικητή αρχιμανδρίτη Συμεώνος Λαμπρινάκου.

Το βιογραφικό του

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κ. Παπαθανασίου, (κατά κόσμον Χρήστος), εγεννήθη εν Αθήναις το 1950.

Εφοίτησεν εις την Νομικήν και εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεξεπαιδεύθη εις τα Πανεπιστήμια των Παρισίων (Σορβόννη) και της Γενεύης.

Τυγχάνει Διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής και του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εις τας 20-2-2000 εχειροτονήθη Διάκονος και εις τας 28-5-2000 Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης.

Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ειδικώτερα εις τον Καθεδρικόν Ναόν των Αθηνών επί δεκαπενταετίαν.

Υπήρξε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και παραλλήλως διετέλεσε ιερεύς εις τα Αρσάκεια Σχολεία (Π. Ψυχικού).

Συνέγραψε βιβλία και μελέτας και έλαβε μέρος εις πλείστα συνέδρια εις την Ελλάδα και εις το εξωτερικόν.

Ένταση για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Δεκάδες Μανιάτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου Παπαθανασίου. Μαζί με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν ήταν και ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης.

Η ένταση που επικράτησε ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας. Οι κάτοικοι ζητούσαν επίμονα να εκλεγεί Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.

Για το θέμα αυτό εδώ και εβδομάδες έχουν γίνει ουκ ολίγες συγκεντρώσεις Μανιατών «εντός και εκτός των τειχών», ενώ δεν είναι λίγες οι επιστολές που έχουν αποσταλεί προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με λόγια στήριξης προς τον αρχιμανδρίτη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί καθώς και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Σχετικές ειδήσεις