ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Βουβός πόνος στην κηδεία του γιατρού Δημήτρη Κωνσταντίνου που «χάθηκε» στις Άνδεις (pics)

Πάτρα: Βουβός πόνος στην κηδεία του γιατρού Δημήτρη Κωνσταντίνου που «χάθηκε» στις Άνδεις (pics)

Κηδεύτηκε σήμερα, Δεύτερα (12/02) στην Πάτρα, ο γιατρός Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης τελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών, η εξόδιος ακολουθία για τον καθηγητή νευροχειρουργικής Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του, είπαν το τελευταίο «αντίο», στο γιατρό, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 14 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι Δημήτρης Κωνσταντίνου είχε πάει για ορειβασία στις Άνδεις όταν σε υψόμετρο περίπου 6.800 μέτρα, στην τοποθεσία που ονομάζεται «Φιλό ντε Γκουανάκο», όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.

Η σορός του άτυχου γιατρού παρέμεινε για δέκα ημέρες σε υψόμετρο 6.900 μέτρων ενώ ο συνολικός χρόνος επαναπατρισμού της, από την Αργεντινή ανήλθε στις 25 ημέρες.

Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο Ασπασία Μούρτου και ήταν γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.

Απών από την κηδεία του καθώς έμεινε πίσω στην Αργεντινή για να περιμένει το πόρισμα του εισαγγελέα, ήταν ο αρχηγός της αποστολής, ο άνθρωπος που έζησε μαζί του την τραγωδία στις Άνδεις, ο φίλος του Παναγιώτης Κοτρωνάρος.

Πηγή: dete.gr

Σχετικές ειδήσεις