ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αγανάκτησης σε 82 χώρες

Παγκόσμια Ημέρα Αγανάκτησης σε 82 χώρες
Στους δρόμους 951 πόλεων, 82 χωρών από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χαβάη κι από τη Νότια Αφρική μέχρι τη Σουηδία θα κατέβουν εκατομμύρια «Αγανακτισμένοι», σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, θέλοντας να στείλουν μήνυμα ενότητας για την παγκόσμια αλλαγή.

«Τώρα είναι η ώρα να συμμετάσχουμε σε μία παγκόσμια ειρηνική διαμαρτυρία» τονίζουν οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας, που ανέλαβαν και την πρωτοβουλία για τη σημερινή παγκόσμια διαδήλωση.Στόχος των διαδηλωτών είναι να διαμαρτυρηθούν για την ολιγαρχία των αγορών, που αγνοούν τη βούληση «της συντριπτικής πλειοψηφίας, το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος».
«Ενωμένοι με μία φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και στην οικονομική ελίτ που υπηρετούν πως οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών. Δεν μας αντιπροσωπεύουν», επισημαίνουν οι Indignados.«Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για την παγκόσμια αλλαγή που επιθυμούμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να τα καταφέρουμε. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν» καταλήγουν οι αγανακτισμένοι.

Στην Ελλάδα, οι Αγανακτισμένοι έχουν δώσει ραντεβού μεταξύ άλλων στις πλατείες της Αθήνας, της Πάτρας, της Χαλκίδας, της Λαμίας, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, του Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr