ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις οχτώ ατόμων για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις οχτώ ατόμων για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται από τις Αστυνομικές Αρχές για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.000 αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί άνδρες και μία γυναίκα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 232 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 17 συσκευασίες καπνού, που διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα επιπλέον 50 πακέτα τσιγάρα και 10 συσκευασίες καπνού.

Επίσης, σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ανάληψης, συνελήφθη ένας 52χρονος ομογενής, ο οποίος πουλούσε λαθραία καπνικά προϊόντα. Στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.458 πακέτα τσιγάρα και 70 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του.

Εξάλλου στην περιοχή του Ευόσμου, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο νεαρούς αλλοδαπούς, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση 170 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 15 συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις