ΕΛΛΑΔΑ

Η «Μασκότ» των Αγανακτισμένων

Η «Μασκότ» των Αγανακτισμένων

Θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε «Μασκότ των Αγανακτισμένων», αφού είναι ο κεντρικός ήρωας στις πορείες και τις διαμαρτυρίες που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι άλλος από τον «Λουκάνικο», τον ημίαιμο σκυλάκο, που πηγαίνει μπροστά γαυγίζοντας και κουνώντας την ουρά του σε ότι του κάνει ή δεν του κάνει κέφι.


Στην τελευταία μεγάλη διαμαρτυρία των Αγανακτισμένων, που έγινε στις 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα, μπροστά στα μάτια χιλιάδων πολιτών, ένα αστυνομικό όργανο κλώτσησε τον «Λουκάνικο» και τώρα καλείται το Υπουργείο Ηγεσίας του Πολίτη, να απαντήσει στα σωματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων για την κακοποίηση του συγκεκριμένου ζώου, ζητώντας την τιμωρία του δράστη, βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, με αφορμή αυτό το λυπηρό περιστατικό και όχι μόνο, διοργανώνουν την Α΄ Συνάντηση για την «Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα», στις 31 Οκτωβρίου, από τις 10:00 το πρωί και για πέντε ώρες, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).
Στην πρώτη αυτή Συνάντηση τα συναρμόδια Υπουργεία, οι Αυτοδιοικητικές Δομές και άλλοι Πολιτικοί Παράγοντες θα συνομιλήσουν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος , με Ευρωβουλευτές, καθώς και με Έλληνες και Ευρωπαίους Επιστήμονες και Πανεπιστημιακούς για τα νομικά, κτηνιατρικά, κοινωνιολογικά και φιλοσοφικά προβλήματα της αποκλίνουσας Ελληνικής νοοτροπίας από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή.