ΕΛΛΑΔΑ

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού: Σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού: Σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (24/02) στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλα ξεκίνησαν με την μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποστολή τρομοπακέτων σε ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονται, πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν του χώρους.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες ανέφεραν, ότι τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Γιαγτζόγλου για να τον μεταφέρουν, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις κρατουμένων.

Ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιαγτζόγλου άρχισε απεργία πείνας, με αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» σαρώνει τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Εξέλιξη - ΣΟΚ στο θρίλερ της Μάνης: «Άνοιξαν τα στόματα» για την εξαφάνιση της Χριστίνας


Σχετικές ειδήσεις