ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ και ξύλο πάνω από τα σκουπίδια

Μολότοφ και ξύλο πάνω από τα σκουπίδια

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με τα σκουπίδια και τους εργαζόμενους της ΠΟΕ – ΟΤΑ,  που δείχνουν αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα όπλα.

Στις δικαστικές αίθουσες δίνεται η συνέχεια της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των δημάρχων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναβλήθηκε για αύριο η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο δήμος Αθηναίων, κατά της απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι απεργοί, που δηλώνουν πως δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, προχωρούν σε καταδρομικές κινητοποιήσεις, στοχοποιώντας τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα και τους ιδιώτες εργαζόμενους.

Σήμερα το πρωί στο στόχαστρο βρέθηκαν δύο ιδιωτικά απορριμματοφόρα που έκαναν αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Αρχικά ένας εργαζόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από επίθεση σε οδηγό ιδιωτικού οχήματος αποκομιδής σκουπιδιών.

Λίγη ώρα αργότερα, στη συμβολή των οδών Κύμης και Κασταμωνής δεκάδες άτομα περικύκλωσαν δύο ιδιωτικά απορριμματοφόρα και τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωσή τους είχαν προειδοποιήσει πως «σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο της Αθήνας θα συναντούν την αντίσταση και αποδοκιμασία, όχι μόνο των απεργών εργαζομένων, αλλά του συνόλου της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού της Αθήνας».

Παράλληλα, η ομοσπονδία σκληραίνει τη στάση της και απειλεί με «κλεφτοπόλεμο» και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ενώ δηλώνει ότι από σήμερα ακυρώνει τα δρομολόγια εξυπηρέτησης για τα απορρίμματα νοσοκομείων, λαϊκών αγορών και σχολείων.

Οι επόμενες κινήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ σύμφωνα με τους απεργούς

Ενισχύουμε τα απεργιακά μπλόκα στα αμαξοστάσια των Δήμων και μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι τα επείγοντα δρομολόγια εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες ακυρώνουμε κάθε δρομολόγιο εξυπηρέτησης που πραγματοποιούσαμε μέχρι σήμερα δηλ. Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και Σχολεία. ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Παρεμποδίζουμε με μαζικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών που στήνει η κυβέρνηση.Κλείνουμε από αύριο όλες τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν και καταλαμβάνουμε όλα τα Δημοτικά κτίρια.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε ο καθαρισμός από σκουπίδια όλης της διαδρομής που θα κινηθεί η πορεία των εργαζομένων που θα συμμετέχουν στην 48ΩΡΗ Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.Ταυτόχρονα την ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, στις 9.00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς να αποδυναμώνουμε τα μπλόκα στα αμαξοστάσια την ώρα που θα συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Απεργίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ.