ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή λόγω κατολισθήσεων η Διώρυγα της Κορίνθου (pics+vid)

Κλειστή λόγω κατολισθήσεων η Διώρυγα της Κορίνθου (pics+vid)

Ολόκληρη η πλαγιά κατέπεσε μέσα στο κανάλι τηςΔιώρυγας της Κορίνθου

Για περίπου 15 ημέρες θα παραμείνει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας, υπήρξε κατολίσθηση χωμάτων και βράχων.

Το Λιμενικό Σώμα, απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που αναγκαστικά θα πρέπει να διέρχονται αυτό το διάστημα, από τη νότια και δυτική Πελοπόννησο.

Σε ανακοίνωσή η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου αναφέρει για το περιστατικό: «εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων. Τα συνεργεία μας, προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης».

Τέλος, η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία.

Απο τύχη δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα, καθώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο πλοίο απο τη Διώρυγα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Καιρός ΤΩΡΑ: Εκκενώνονται σπίτια σε χωριό των Τρικάλων λόγω κατολισθήσεων

Καιρός: Πλημμύρες, χιόνια και κλειστοί δρόμοι - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Δείτε βίντεο από το σημείο: