ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την κόλαση που ζούσαν τα πέντε παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την κόλαση που ζούσαν τα πέντε παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

Θλίψη και οργή αισθάνεται κανείς ακούγοντας την εκπαιδευτικό να περιγράφει όλα όσα έβλεπε και άκουγε για τα ανήλικα παιδάκια στον Άγιο Δημήτριο. Πήγαιναν στο σχολείο ταλαιπωρημένα, νηστικά και άυπνα. Όταν οι καθηγητές ρωτούσαν τους γονείς τι συμβαίνει, η μητέρα απαντούσε πως είναι φτωχοί.

«Τα παιδιά εδώ και χρόνια ερχόταν ατημέλητα, παραμελημένα στο σχολείο. Ενώ ήταν πάρα πολύ ευγενικά έδιναν την αίσθηση ατόμων για τα οποία δεν ασχολούταν κανένας. Φαίνονταν φοβισμένα. Τα μεγάλα αδέρφια είναι σαν μαμά – μπαμπάς για τα μικρότερα αδέρφια. Ιδίως το κοριτσάκι έχει ένα τραγικά φοβισμένο βλέμμα και τώρα εκεί που τα έχουνε είναι η πρώτη φορά που τα είδαμε που χαμογελάνε, γιατί δεν φοβούνται» είπε η εκπαιδευτικός των ανηλίκων.

«Τα παιδιά κοιμόντουσαν στρωματσάδα πολλές φορές ντυμένα γιατί φοβόντουσαν μην τυχόν χρειαστούν να βγούνε στους δρόμους. Τρώγανε κάποιους καρπούς. Κάποιες συγκεκριμένες μέρες δεν έρχονταν στο σχολείο. Και τελικά απ΄ ότι μου είπε ο μικρός ή τους σήκωνε για να κάνουν προσευχές ή τους έβγαζε έξω για να ψάξουν μέσα στους κάδους. Στις 3 τα ξημερώματα!» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός.

«Βοηθούσανε να βρει πράγματα πεταμένα στη λαϊκή, καφάσια, τρόφιμα πεταμένα» δήλωσε γείτονας.

Τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι ζούσαν τα τελευταία έξι χρόνια σε αυτό το τροχόσπιτο και μετά στη μονοκατοικία. Ο χώρος θυμίζει σκουπιδότοπο. Ζούσαν χωρίς τροφή και νερό. Χωρίς καθαρά ρούχα. Χωρίς παιχνίδι και ξεγνοιασιά. Διαλογίζονταν και έσκαβαν με τα χεράκια τους στο οικόπεδο που βλέπετε για να μην τους ξυλοφορτώσει ο πατέρας τους.

«Στην τάξη έπρεπε να ανοίξεις παράθυρο, δε μπορούσες να κάτσεις. Βρωμοκοπούσε η τάξη. Φόραγαν 40 νούμερο παπούτσι από 33 που φόραγαν κανονικά. Πολλές φορές γυναικεία παπούτσια, άπλυτα, παρατημένα. Χρήματα είχανε. Ο δήμος τους είχε και επίδομα, έπαιρναν και τα επιδόματα πολυτέκνων» είπε η εκπαιδευτικός.

Ο πατέρας μετά την καταγγελία των παιδιών, με εισαγγελική παρέμβαση συνελήφθη και βρίσκεται έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Οι πέντε ταλαιπωρημένες ψυχούλες είναι στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία περιμένοντας εισαγγελική εντολή για το που θα μεταφερφούν. Ένα πράγμα ζητούν, να μην τα χωρίσουν. Να συνεχίσουν να είναι όλα μαζί.

Πηγή: Star ( εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και κεντρικό δελτίο)

Σχετικές ειδήσεις