ΕΛΛΑΔΑ

Αιχμές Αυγερινού κατά της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού

Αιχμές Αυγερινού κατά της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, καταλογίζει με γραπτή δήλωσή του, υποχωρητικότητα στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, ως προς τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Οργανισμού και τη διενέργεια αρχαιρεσιών με το νέο καταστατικό.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Αυγερινού:

«Ερυθροσταυρίτισσες και ερυθροσταυρίτες, εθελόντριες και εθελοντές, φίλες και φίλοι, επαγρυπνείτε.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε μια τραγική κατάσταση που συσσωρεύει πολλές απογοητεύσεις και σκοτώνει κάθε ικμάδα αισιοδοξίας.

Ο λόγος είναι η τακτική υποχώρησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού (Δ.Ο.Ε.Σ.) από τις δικές της απαιτήσεις κάθαρσης και αναγέννησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Η ΔΟΕΣ που πριν από λίγους μήνες μας απειλούσε με αποπομπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αν δεν προκηρύσσονταν οι εκλογές με το νέο καταστατικό, τώρα απεμπολεί το "βουλεύεσθαι" και αρκείται στο "βολεύεσθαι" των εκλογών με το παλαιό καταστατικό.
Τα αξιολογικά τους κριτήρια διέπονται από τη διάθεσή τους για υποχώρηση.

Ποια, όμως, είναι η αιτία της αντικατάστασης της υγιούς εξέλιξης του Ε.Ε.Σ. με τον συμβιβασμό του αμαρτωλού – καταστροφικού κι αλλοτριωμένου παρελθόντος;

Υποχρεούμαστε από την Δ.Ο.Ε.Σ. να μεταμορφωθούμε σε άβουλους παθητικούς δέκτες.

Να συμμορφωθούμε σε ξένες σκέψεις – θέσεις χωρίς να τις υποβάλλουμε σε έλεγχο και κριτική για να διαπιστώσουμε την εγκυρότητα, την ορθότητα και τη συνέπειά τους.

Μα πώς είναι δυνατόν η Δ.Ο.Ε.Σ. να μην προσδοκά το καλύτερο μέλλον για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό;

Πώς είναι δυνατόν να θέλει να θέσει τον Ε.Ε.Σ. σε κίνδυνο επαναφέροντας στη Διοίκηση τα άτομα που προκάλεσαν και οδήγησαν τον Ε.Ε.Σ. στην καταστροφή;

Πώς η ίδια η Δ.Ο.Ε.Σ. αναιρεί τις δικές της απαιτήσεις κι επιλογές;

Έχουμε πλέον φτάσει σε καίριο σημείο, σε αυτό που δεν προσδιορίζεται μόνο από τις διαθέσεις κι επιθυμίες μερικών αλλά κυρίως από πράξεις, στάσεις και συμπεριφορές του συνόλου.

Απαιτείται από όλους και ιδιαιτέρως λοιπόν από τη Δ.Ο.Ε.Σ να συμβαδίσει με πράξεις που οδηγούν στην αναγέννηση κι αναδιάρθρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κι όχι σε έργα που προδίδουν τα οράματα και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων κι όλων των Ερυθροσταυριτών και οδεύουν τον Ερυθρό Σταυρό στην πλήρη καταστροφή».

Σχετικές ειδήσεις