ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών

ΕΛ.ΑΣ.: Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση αναφορικά με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην οποία γίνεται λόγος για σφοδρές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Όσο για τις αναφορές του Τύπου για εκτεταμένη χρήση χημικών, τονίζουν ότι έγινε η αναγκαία-περιορισμένη χρήση.

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκεντρώσεων, πορειών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας ομάδες ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων φορούσαν κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν, στην Πλατεία Συντάγματος, με ιδιαίτερη σφοδρότητα και κατ΄ επανάληψη κατά των αστυνομικών δυνάμεων περιφρούρησης του Κοινοβουλίου καθώς και των υπόλοιπων δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών, με τη ρίψη μολότοφ, πετρών, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο των επεισοδίων έχουν προσαχθεί είκοσι οκτώ άτομα και συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα για, κατά περίσταση επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, κατοχή εκρηκτικών υλών (μολότοφ) κ.λπ.

Επίσης τραυματίσθηκαν είκοσι πέντε αστυνομικοί οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σχετικά με τα αναφερόμενα σε τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και ηλεκτρονικές σελίδες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για μεγάλη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κατά των Αστυνομικών, με αποτέλεσμα τη διάχυση καπνού και αερίων στην ατμόσφαιρα, ανακοινώνεται ότι από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε η αναγκαία - περιορισμένη χρήση δακρυγόνων ουσιών.

Τα όποια καπνικά φαινόμενα προέρχονται από την καύση κάδων απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων που προκλήθηκαν από τις ομάδες των ατόμων που επιτίθεντο κατά των Αστυνομικών».