ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου Γάλλου ορειβάτη

Όλυμπος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου Γάλλου ορειβάτη

Μετά από μεγάλη επιχείρηση η οποία είχε ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου στον Όλυμπο, ο ορειβάτης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Στο Κέντρο Υγείας του Λιτοχώρου, για τις πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει μικροτραυματισμό στο γόνατο, θα διακομισθεί ο Γάλλος ορειβάτης, μετά την περιπέτεια που έζησε κατά τη διάρκεια βόλτας του στον Όλυμπο, με δύο ακόμα άτομα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, μέσω κλήσης στον ασύρματο κι αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή του.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 18 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα οποία προσέγγισαν απευθείας τον τραυματία.

Η επιχείρηση καθόδου του ξεκίνησε σήμερα (01/04) το πρωί από το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας με τη συνδρομή δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Το μεσημέρι και μετά από πολύωρη προσπάθεια που στέφθηκε από επιτυχία, οι διασώστες κατάφεραν να μεταφέρουν τον τραυματία σε ασφαλές σημείο στη θέση Γκορτσιά, απ' όπου τον παρέλαβε, λίγο πριν τις 14:00, ασθενοφόρο.

Δείτε τη σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Ο ορειβάτης πρόκειται να ταξιδέψει σήμερα με ιδιωτικό μέσο προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, από όπου θα αναχωρήσει για την χώρα του.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στον επιχειρηματικό κόσμο: Πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Αποκάλυψη! Η δήλωση - «βόμβα» Ερντογάν για την Κυπριακή ΑΟΖ που «πάγωσε» Τουσκ και Γιούνκερ

Σχετικές ειδήσεις