ΕΛΛΑΔΑ

Στέλιος Σκλαβενίτης: Οι τελευταίες δραματικές ώρες του επιχειρηματία

Στέλιος Σκλαβενίτης: Οι τελευταίες δραματικές ώρες του επιχειρηματία

Πώς μια «απλή» γρίπη έμελλε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του

Σαν ένα κακόγουστο πρωταπριλιάτικο ψέμα, ακούστηκε το πρωί της Κυριακής (01/04) η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία, Στέλιου Σκλαβενίτη.

Ο θάνατος του 54χρονου ιδιοκτήτη της τεράστιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ βύθισε την οικογένειά του στο πένθος και τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του στη θλίψη.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο εργοδότης για τον οποίο οι πάντες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, χτυπημένος από… γρίπη. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Σκλαβενίτης ταλαιπωρούνταν αρκετές μέρες από γρίπη. Φυσικά, όπως οι περισσότεροι, δεν έδωσε σημασία νομίζοντας πως είναι ένα απλό κρύωμα που θα περάσει.

Το βράδυ του Σαββάτου (31/03) όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία». Εκεί, οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μπει αμέσως στην Εντατική.

Η διάγνωση ήταν «σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β».

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, η κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο 54χρονος επιχειρηματίας ανέπτυξε «σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας» στις 07:18 το πρωί της Κυριακής (01/04).

Διαβάστε το ιατρικό ανακοινωθέν ΕΔΩ

Η τραγική είδηση, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έκανε το γύρο του Διαδικτύου, προκάλεσε σοκ τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και στους υπαλλήλους της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Σχετικές ειδήσεις