ΕΛΛΑΔΑ

Τελείωσε το μελάνι στο Υπουργείο Οικονομικών

Τελείωσε το μελάνι στο Υπουργείο Οικονομικών

Την ώρα που τα νέα οικονομικά μέτρα «γονατίζουν» καθημερινά τους Έλληνες, το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως έχει «χτυπηθεί» από την κρίση.

Οι εκτυπωτές της Γενικής Γραμματείς Πληροφοριακών Συστημάτων «στέγνωσαν» από μελάνι, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να τυπώνουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας από τον υπολογιστή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» αυτό οφείλεται στο ότι έχει μείνει απλήρωτος ο προμηθευτής, ενώ παράλληλα η κρατική μηχανή αμέλησε να εξασφαλίσει μία εναλλακτική πηγή προμήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο data center της χώρας διαθέτει ποσότητες μελάνης για να καλύψουν μόλις 300.000 εντύπων.

Ποιος έχει την ευθύνη;

Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μία υπηρεσία ρίχνει τις ευθύνες στην άλλη. Οι άνθρωποι της Γραμματείας πετάνε το «μπαλάκι» στη Διεύθυνση Προμηθειών και Προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών. Από την άλλη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Προμηθειών του υπουργείου κατηγορούν τη ΓΓΠΣ για κακή διαχείριση των πόρων.

Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προκάλεσαν αυτό το περιστατικό. Όπως η εκτύπωση των έκτακτων εισφορών που αύξησε το φόρτο εργασίας.