ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ: 19 νεκροί και 570 τραυματίες σε τροχαία τον Μάρτιο μόνο στην Αττική

Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ: 19 νεκροί και 570 τραυματίες σε τροχαία τον Μάρτιο μόνο στην Αττική

Σοκάρουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία για τα τροχαία που σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 2018 στην Αττική - 19 νεκροί, 13 σοβαρά και 557 ελαφρά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός στην άσφαλτο.

Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο, στην Αττική σημειώθηκαν 502 τροχαία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία. Παράλληλα, 13 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε 12 ατυχήματα και 557 ελαφρά σε 471 τροχαία.

Οι αιτίες που προκλήθηκαν τα τροχαία

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Επίσης, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

24.281 παραβάσεις μόνο τον Μάρτιο

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 24.281 παραβάσεις, από τις οποίες 780 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκαν:

  • 610 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 71 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.940 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 424 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 876 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 328 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 1.127 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων