ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Αυτοί είναι οι ληστές που πυροβόλησαν τον επιχειρηματία

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Αυτοί είναι οι ληστές που πυροβόλησαν τον επιχειρηματία

Αλέξανδρος Σταματιάδης:Το προφίλ των δραστών της άγριας επίθεσης στον επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας - Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου του - Ποια η κατάσταση της υγείας του 52χρονου

Την ώρα που ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δίνει «μάχη» στην εντατική του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από δύο ληστές τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/03) μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, η Αστυνομία «σφίγγει τον κλοιό» γύρω από τους δράστες.

«Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, στην Κηφισιά, είναι σε πολύ καλό δρόμο. Οι δράστες είναι πιθανότατα αλλοδαποί, που μιλούν καλά ελληνικά». Αυτά τόνισαν, σήμερα Τρίτη, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αστυνομικές πηγές σχετικά με την αιματηρή ληστεία.

Οι δύο αδίστακτοι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα στην οικία του 52χρονου, ενώ είχαν κάνει προηγουμένως κατόπτευση του χώρου και γνώριζαν, όπως φαίνεται, ότι το σπίτι δεν διέθετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, όπως συναγερμό ή κάμερες.

Οι κακοποιοί ήταν ιδιαίτερα βίαιοι από τη στιγμή που τους αντιλήφθηκε ο επιχειρηματίας. Όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του και αντέδρασε μόλις τους είδε, τον χτύπησαν με ένα βαρύ διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι, υπό το έντρομο βλέμμα της συζύγου του, η οποία σε κατάσταση σοκ έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά των δύο αδίστακτων κακοποιών. Αμέσως μετά, οι δράστες πυροβόλησαν πισώπλατα τον επιχειρηματία και τράπηκαν σε φυγή.

Η Αστυνομία εντόπισε στο σημείο τρεις κάλυκες από 9άρι πιστόλι, που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Σημειώνεται ακόμη, ότι το ένα από τα παιδιά του επιχειρηματία, ο 18χρονος γιός του και η οικιακή βοηθός, που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της εισβολής των κακοποιών, κατέθεσαν ότι άκουσαν φωνές και στη συνέχεια πυροβολισμούς.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου

«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του. Είδα το ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ήταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί. Έβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά το ληστή. Τότε είδα το δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν». Αυτές ήταν οι πρώτες αναφορές της σοκαρισμένης συζύγου του επιχειρηματία, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, λίγο πριν ο 52χρονος μπει στο χειρουργείο.

Είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής συμπλοκής, καθώς όλα εξελίχθηκαν μπροστά στα μάτια της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιους της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς επίσης και η οικιακή βοηθός, οι οποίοι όμως κατάλαβαν καθυστερημένα το περιστατικό.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o επιχειρηματίας φέρει τραύματα σε ζωτικά όργανα, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν την πορεία της υγείας του ως «κρίσιμη αλλά σταθερή»

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης χειρουργήθηκε για περισσότερες από 10 ώρες, με τους γιατρούς να του αφαιρούν το ένα νεφρό, αλλά και τις σφαίρες που είχε δεχτεί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, σε βαθιά καταστολή.

Μετά τα απανωτά πολύωρα χειρουργεία, οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του, ωστόσο οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τους γιατρούς ο επιχειρηματίας έχασε πολύ αίμα και ο οργανισμός του είναι αιμοδυναμικά ασταθής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τι έδειξε η έρευνα στις κάμερες

Εν τω μεταξύ, μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στις κάμερες ασφαλείας που διαθέτει το διπλανό σπίτι, το οποίο ανήκει στον αδελφό του επιχειρηματία. Στον περιφραγμένο χώρο υπάρχουν δυο μονοκατοικίες στις οποίες ζούσαν τα δυο αδέλφια. Και ενώ το σπίτι του θύματος δεν είχε ούτε συναγερμό, το διπλανό, του αδελφού του, διαθέτει κάμερες ασφαλείας, οι οποίες όμως, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχουν καταγράψει στοιχεία από τους δυο ληστές που να μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα των Αρχών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Φόβοι για απόβαση των Τούρκων στο Καστελλόριζο

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Το δόγμα του πρώτου χτυπήματος και το μυστικό πολεμικό συμβούλιο


Σχετικές ειδήσεις