ΕΛΛΑΔΑ

Κατέρρευσε ο «Νο1 κακοποιός του κόσμου» - Διακόπηκε η δίκη του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κατέρρευσε ο «Νο1 κακοποιός του κόσμου» - Διακόπηκε η δίκη του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Επεισοδιακή ήταν σήμερα, Τρίτη (24/04) η δίκη του φερόμενου ως ο «Νο1 κακοποιός του κόσμου», Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και ως «Λίπος», ο οποίος κατέρρευσε όταν άκουσε ότι δεν γίνεται δεκτή η αίτηση αναβολής της δίκης.

Με το που άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, ο Σουσανασβίλι γνωστός κι ως «Λίπος» ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενος ότι μουδιάζει το πρόσωπό του.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξεταστεί μέσα στο κελί από γιατρό του ΕΚΑΒ, ενώ ο διασώστης είπε ότι δε φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό, αλλά λόγω του ιστορικού του θα πρέπει να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η δίκη διακόπηκε για τις 2 Μαΐου.

Από νωρίς η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης θύμιζε φρούριο. Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ με καλυμμένα πρόσωπα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και άνδρες της ΔΙΑΣ έλεγχαν κάθε κίνηση μέσα στην αίθουσα, αλλά και σε ολόκληρο το δικαστικό μέγαρο.

Ο 57χρονος, ο οποίος θεωρείται ένας από τους αρχινονούς της ρωσικής μαφίας, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη σε κοινή επιχείρηση των γαλλικών και ελληνικών αστυνομικών αρχών.

Η δίκη μάλιστα που διεκόπη σήμερα είναι η επανάληψη της δίκης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 14 ετών. Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ανάπηρος άνω του 67%.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε ληστείες, κλοπές και εκβιάσεις, αλλά και σε ανθρωποκτονίες.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο τότε επικεφαλής της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ισπανίας, ο οποίος πρωτόδικα περιέγραψε ότι ο Λάσα ήταν ο αρχηγός και συντόνιζε την οργάνωση με τον αδερφό του Καχαμπέρ Σουσανασβίλι.

Με πληροφορίες από voria.gr