ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό αντίο των εργαζομένων του Μουσείου Μπενάκη στον Άγγελο Δεληβοριά

Το συγκινητικό αντίο των εργαζομένων του Μουσείου Μπενάκη στον Άγγελο Δεληβοριά

Μια από τις εμβληματικότερες μορφές της πνευματικής ζωής της Ελλάδας, ο αρχαιολόγος Άγγελος Δεληβορριάς, επί 41 χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, πέθανε σε ηλικία 81 χρόνων την Τρίτη 24 Απριλίου σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Νοσηλευόταν εδώ και ένα περίπου μήνα με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα.

Σπουδαίος αρχαιολόγος, ήταν ο μακροβιότερος διευθυντής Μουσείου στην Ευρώπη και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στα εγκαίνια της έκθεσης «Τόποι αναφοράς» στο Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Πειραιώς.

Πληθωρικός, εξωστρεφής, «ελληνομανής» και ιδιαίτερα αγαπητός σε όποιον τον γνώριζε υπήρξε κλασσικός αρχαιολόγος, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Βεβαίως το όνομά του συνδέθηκε τρομερά με το Μουσείο Μπενάκη δεδομένου ότι υπήρξε διευθυντής του επί 41 ολόκληρα χρόνια, από το 1973 μέχρι την παραίτησή του από τη θέση, στα τέλη του 2014.

Οι εργαζόμενοι στο Μουσείο Μπενάκη αποχαιρετούν τον Διευθυντή τους με μια συγκινητική ανακοίνωση, τονίζοντας πως πάντα θα τον θυμούνται και θα τον μνημονεύουν.

Αναλυτικά:

Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός
(Τ. Σ. Έλιοτ, Η Έρημη Χώρα)

«Με οδύνη οι εργαζόμενοι του Μουσείου Μπενάκη αποχαιρετούμε σήμερα τον Διευθυντή μας.

Για όλους εμάς που πορευτήκαμε δίπλα στον Άγγελο Δεληβορριά, η μνήμη του θα φωτίζει τη ζωή μας με τρόπο μοναδικό, όπως μοναδικός υπήρξε και ο ίδιος. Θα αναζητούμε πάντα την εφηβική λάμψη των ματιών του, το ενθαρρυντικό του χαμόγελο, τη διαύγεια της σκέψης του, την παθιασμένη του προσήλωση στις μεγάλες αξίες, τη στοργή και την έγνοια του.

Για όλα όσα μας δίδασκε καθημερινά στα χρόνια της συνεργασίας μας, του οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη και μια υπόσχεση.

Να παραμείνουμε πιστοί στο όραμα που μας είχε εμπιστευθεί, διατηρώντας μέσα στη συντριβή μας τη φλόγα της αισιοδοξίας, όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε.

ΆΓΓΕΛΕ ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΣΥ

Το Προσωπικό και οι Συνεργάτες του Μουσείου Μπενάκη»

Σχετικές ειδήσεις