ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (pics)

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (pics)

Θεσσαλονίκη | Ειδήσεις: Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/05/2018) σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Λαγκαδίκια, έξω από τηΘεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 02:30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα Αλγερινών παρενόχλησε γυναίκες Κούρδων προσφύγων από τη Συρία, με αποτέλεσμα οι Κούρδοι να εξαγριωθούν να τους επιτεθούν με ξύλα και μαχαίρια.

Στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – συγκεκριμένα έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, περιπολικά, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας – για να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις.

Τα επεισόδια, διήρκεσαν τρεις ώρες, ενώ όπως σημείωσε μάρτυρας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης: «Είμαστε φιλήσυχοι και δεν πειράζουμε κανέναν. Αραβόφωνοι από την Αλγερία και το Μαρόκο έρχονται εδώ, ακόμη και χωρίς να είναι γραμμένοι στο camp, και παρενοχλούν τις οικογένειές μας. Φέρνουν εδώ μέσα ναρκωτικά, καπνίζουν χασίς και δεν ξέρουν τι κάνουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας και γι’ αυτό δεν θέλουμε τέτοια άτομα εδώ».

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τα επεισόδια (πηγή φωτό: thestival.gr)

Σχετικές ειδήσεις