ΕΛΛΑΔΑ

Τετραπλασιάστηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην κεντρική Μακεδονία

Τετραπλασιάστηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην κεντρική Μακεδονία

Τετραπλασιάστηκαν τα θανατηφόρα τροχαία τον περασμένο Απρίλιο στην Κεντρική Μακεδονία σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Συγκεκριμένα, στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, που ανήκουν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα οκτώ θανατηφόρα τροχαία, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους εννέα άτομα, όταν, τον ίδιο μήνα το 2017, συνέβησαν δύο θανατηφόρα τροχαία με ισάριθμους νεκρούς.

Εκτός από τα θανατηφόρα, το ίδιο διάστημα φέτος καταγράφηκαν άλλα 21 τροχαία ατυχήματα, με απολογισμό δύο βαριά τραυματίες και 27 ελαφρά. Αντιστοίχως, τον περυσινό Απρίλιο τα χαρακτηριζόμενα ως «σοβαρά, ή «ελαφρά» τροχαία ατυχήματα ήταν 26 και ο απολογισμός ένας βαριά τραυματίας και 42 ελαφρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνολικά καταγράφηκαν τον φετινό Απρίλιο 38 θύματα, έναντι 45 τον ίδιο μήνα το 2017.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων (ατυχημάτων, ή δυστυχημάτων) ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκαν στις παραπάνω περιοχές 9.246 τροχονομικές παραβάσεις. Οι περισσότερες συνδέονται με παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα (4.435) και επαγγελματικών οχημάτων (3.333). Ακολουθούν παραβάσεις για ΚΤΕΟ (350), οδήγηση υπό την επήρεια μέθης (267), μη χρήση ζώνης ασφαλείας (260), κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (157), μη χρήση προστατευτικού κράνους (99), αντικανονικό προσπέρασμα (71), παραβίαση προτεραιότητας (67), παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (62), αντικανονικοί ελιγμοί (59) κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις