ΕΛΛΑΔΑ

Ένας «Angel» κατά παιδικής πορνογραφίας

Ένας «Angel» κατά παιδικής πορνογραφίας

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, με το όνομα «Angel», βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση νέου μεγάλου κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας σε όλη την Ελλάδα.


Είκοσι τουλάχιστον έρευνες στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης.

Μία «επιτυχία» πραγματοποιήθηκε χθες στην Λευκάδα, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισέβαλαν σε σπίτι 50άχρονου Αυστριακού, όπου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, βρέθηκε «σκληρό» πορνογραφικό υλικό με παιδιά. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις για κύκλωμα ηλεκτρονικής διακίνησης τέτοιου είδους υλικού, που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Επιπλέον αναφέρονται σε «απίστευτα σοκαριστικό υλικό με παιδιά ηλικίας έως 10 ετών, ενώ ελέγχεται αν κάποια από αυτά τα βίντεο έχουν γυρισθεί σε Ελληνικό έδαφος».
Η νεοσύστατη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιεί την σχετική έρευνα.

Το κύκλωμα εντοπίστηκε με την αρωγή του αυτόματου ηλεκτρονικό ανιχνευτή «παιδικής πορνογραφίας» στο Ιντερνετ, που έχει στην διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. Το «ραντάρ»που εντοπίζει παιδόφιλους στο διαδίκτυο βασίζεται σε ένα λογισμικό της Αμερικανικής εταιρείας «TLO», με έδρα το Μαϊάμι. Το ραντάρ αυτό έχει την δυνατότητα να σαρώνει περίπου 150 εκατομμύρια ηλεκτρονικά ίχνη, που καταχωρούνται κάθε ημέρα στην χώρα μας. Το σύστημα αυτό σε πρώτη φάση «σημαδεύει» ηλεκτρονικά, με ειδικούς κωδικούς αριθμούς, τις φωτογραφίες και τα βίντεο με παιδική πορνογραφία και στη συνέχεια προσδιορίζει τον τρόπο διακίνησης τους στον κυβερνοχώρο.

Μέχρι στιγμή η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη συλλάβει περίπου εφτακόσια άτομα, για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους. Πολλοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί αρκετές φορές όμως συνεχίζουν την διακίνηση πορνογραφικού υλικού…